[]

udemy, coursera ücretsiz alternatifi

ücret istemeyen eğitim siteleri olarak ne var?




 
youtube


  • pgup  (02.08.17 16:49:35) 
Khanacademy


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (02.08.17 16:56:43) 
coursera zaten belli sertifika programları dışında bir ücret istemiyor, ki onların da çoğunu ücretsiz takip edebilme şansın bulunuyor.

coursera benzerleri
-Edx
-khan academy

Ücretsiz akademik eğitim içeriklerine ulaşmak istersen open education consortium www.oeconsortium.org üyesi herhangi bir üniversitenin ilgili sitesini inceleyebilirsin.

Örneğin;

ocw.mit.edu
online.stanford.edu
ocw.tudelft.nl
ocw.metu.edu.tr

Bunlar dışında da; pek çok farklı konu için kendi özelinde eğitim siteleri bulunmakta. Müraacat hz. google.
  • cursor  (02.08.17 17:00:20) 
coursera 7 günlük ücretsiz erişim sunuyor sadece.


  • yons  (02.08.17 17:55:03) 
vaay coursera da bazı değişiklikler yapmış, şimdi yeniden baktım da, evet bazı kurslar için bu 7 günlük denemeyi koymuşlar. Ama bu sizi yanıltmasın, sistem neredeyse hala eskisi ile aynı, sadece satışları arttırmak için stratejiyi değiştirmişler.

Eskiden herkesi audit olarak kabul edip, sonra upgrade edin diyorlardı. Şimdi ilk 7 gün sizi satın almış olarak sınıflandırıyorlar, ama iptal etseniz de audit durumunda kalabiliyorsunuz. Yani dersin içeriğini görebilirsiniz ama notlandırılacak ödevleri vs. göremiyorsunuz.

Şu örnek tabloya bakabilirsiniz. www.coursera.org

Sıkça sorulan sorular kısmında da bu soruyu şöyle yanıtlamışlar:
"This course is offered with a 7-day full access free trial that lets you see everything a paid subscription includes for free for 7 days. You can cancel it at any time. You can also audit video lectures and certain assignments for free without subscribing or starting a free trial. If you want to complete the course and earn a Course Certificate by submitting assignments for a grade, you can upgrade your experience by subscribing to the course. You can also apply for financial aid if you can't afford the course fee."

Bu arada tabi nadir de olsa, bazı kurslar, profesyonel eğitim olarak sınıflandırılıp, izlemeye yani audit'e izin vermiyor. Bu nedenle o tür bir kursa denk gelirseniz, ücretsiz hiç katılamayabilir veya 7 gün deneyebilirsiniz. Ama bu tür kurslar da fazla değildi.
  • cursor  (02.08.17 18:20:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.