[]

Aniden gaza basınca direksiyon hakimiyetinin zorlaşması

Araba cahiliyim, neden oluyor bu? Her arabada oluyor mu? Direksiyonu kontrol etmek bayaa zorlaşıyor.




 
Ön çeker araçlarda gaza basıldığında ön tekerleklere fazşa çekiş gücü yüklendiğinden dolayı direksiyon hareketi zorlaşır.
Arka çeker araçlarda böyle bir sorun yaşanmaz.

  • mutekebbir  (02.08.17 16:21:15) 
Üzerinde gittiğiniz yol homojen olmadığı için ani ivmelenmelerde araç sağa sola savrulabilir. Bu yüzden direksiyon hakimiyetini daha kolay kaybedersiniz. Gayet normal. Bir de bunu 5.0 litre motorlu Mustang ile deneyin mesela. İsteseniz de kontrol altında tutamıyorsunuz.

edit: @mutekebbir

yaşanır hocam. asıl arka çekişte daha fazla yaşanır. tecrübe ile sabittir.
  • himmet dayi  (02.08.17 16:23:57 ~ 16:24:44) 
@himmet dayi; İki hocam bu konuda tartışmaya başladı ben bilemiyorum daha bilmiş gibi görünenin cevabını yazdım :)


  • mutekebbir  (02.08.17 17:28:45) 
arkadan çeker araçta daha çok zorlanma yaşanır diye tahmin ediyorum bende
asıl sebebi ivmelenmenin kontrolü zorlaştırması.

  • basond  (02.08.17 18:01:00) 
Önden çeker araçta kalkışta gaza çok yüklenince(araç da güçlüyse) hem fazla torktan hem de arabanın burnu biraz yükseldiği için tekerler yere her zamanki gibi tutunamaz ve direksiyon yumuşar. Arabanın kafası sağa sola gider normaldir. Arkadan itişli araçlarda durum daha farklı.


  • reactionic  (02.08.17 18:27:45 ~ 18:28:15) 
önden çekişli arabalarda olan şey torque steer


  • argent dawn  (02.08.17 19:07:01) 
neresinden çekerse çeksin araç yeterince güçlüyse veya zemin yeterince iyi değilse direksiyonun gösterdiği yere gitmek istemeyebilir. 4 çekerler dahil.

normal bir arabada normal bir yolda sorduğunu düşünerek, muhtemelen aradığın cevap @argent dawn'ınki.
  • celeron 300a  (02.08.17 22:13:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.