[]

Mum çiçeği

Selam

Evde belki 15 yıldan fazladır bir mum çiçeğimiz var. Aç-mı-yor!!! Asla açmıyor bu arkadaş. Mum çiçeklerinin açmayan cinsi mi var bize o mu denk gelmiş?? Eğer öyle bişey yoksa açması için ne yapmamız lazım, neyi eksik/yanlış yapıyoruz?


 
bizimki şu an 40 tane açmış vaziyette. yan komşununki açmıyor. muhtemelen güneş almıyorlar?


  • otlukek  (02.08.17 14:25:18) 
"çiçek aç, çiçek aç" diyerek sula. benim kılıç çiçek açtı öyle. ki kılıç çok çok nadir çiçek açar bilirsin belki.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (02.08.17 14:30:42) 
@hayat

Gidip gelip seviyorum öpüyorum konuşuyorum... ama işte... evi mi sevmedi naptıysa...
  • yaren  (02.08.17 14:33:32) 
Oluyor öyle ya, babamda bi sardunya 10 sene sonra falan açmıştı. Annem de birkaç mevsimdir açmayan bir menekşeye "bu sefer de açmazsan vallahi atarım çöpe" diyerek açtırdığını söyledi geçenlerde :)


  • whoosie  (02.08.17 15:48:33) 
15 yıl dediğin için yazmamıştım kökler saksıyı doldurmuştur diye ama dolmadıysa ondan da açmıyor olabilir. mum çiçeği kökler saksıyı doldurmadan çiçek açmıyor.
mum direk güneş sevmiyor, loş ortam sevmiyor, çok su sevmiyor. toprağı kurusun öyle sula. kireç sevmiyor, kireç fazla geliyorsa toprağında beyaz beyaz bişeyler oluşur oradan anlarsın. öyleyse arada asidik bişeyler vermen gerekebilir ben çam yaprakları çürüntüsü veriyordum çam yaprağı çürütmek uzun sürer şimdi hemen çürümez o. bi parça güvercin gübresini bir gece suda bekletip verebilirsin. ama çok seyrek olsun gübreyi çok koyma, fazla gelirse bitkiyi yakar. mum ilave besin gübre istemiyor, şımartılmaya gelmiyor anlayacağın.
Sevgiye, konuşmaya devam ama bence çiçek açma mevsiminde biraz kız. Açmazsan atarım seni filan de. @whoosie de demiş, ben de çokça şahit oldum kızınca çiçek vermeye başlıyorlar şapşikler.

Bitkiler de insanlar gibi üremeye programlı. Öleceğini düşünen bitki çiçek vermeye başlıyor, çiçekleri üzerinde bırakmaz alırsan tohum yapamadığı için habire çiçek veriyor. Çiçek zamanı gelmeye yakın ben sulama programını şaşırtıyorum arada sulama süresini uzatıyorum.
Bitkinin boylanmasını istiyorsam güneş üstten gelecek yere koyuyorum, güneş görcem diye boylandıkça boylanıyor, saksıyı doldursun istiyorsam güneşi toprağa veriyorum yanlardan sürgünler geliyor.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (02.08.17 20:43:20 ~ 21:13:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.