[]

ön kol ağrısı

i.hizliresim.com şurası 2-3 aydır ara ara yokluyordu şimdi yoğun çalışmaya başlayınca iyice arttı ağrısı.

barfikste, bent over row'da (underhand yapınca sıkıntı olmuyor) ve bench press'te oluyor genelde. eskiden barbell curl yaparken de aşırı ağrı oluyordu. canımı özellikle barfiks sıkıyor, en çok onu yaparken zorlanıyorum çünkü. hareketi tamamladıktan sonra barı tam bırakırken inanılmaz ağrı giriyor kola. ne yapmalıyım? 2-3 hafta çalışmaya ara vermiştim bu arada, bir faydası olmadı.


 
bende de barberll curl hareketini dirsekleri yatay sehpaya koyup yaparken o dediğin bölgede özellikle ağırlığı bırakırken ağrı giriyor ama başka zaman yok. sanırım nedeni oradaki kasların güçsüzlüğü, bilemiyorum.


  • secrex  (02.08.17 13:39:16) 
bende de var ağrısı, eğer günlük hayatını etkileyecek ölçüde değilse (bende ki bir ara öyle idi, yazı yazarken bile ağrıyordu) birkaç fizik tedavi egzersizi ile (çalışmaya kesinlikle ara vereceksin) biraz daha iyi hale getirebilirsin. ama tam olarak iyileşmesi oldukça güçmüş.


  • jihat  (02.08.17 13:40:55) 
Aşırı kullanımdan dolayı incinmiş bir nevi. Buz ve dinlendirme dışında, tetik nokta terapisinin çok iyi etki gösterebileceği bir bölge. İlla barfiks çekeceksen de yine underhand grip ile çek.


  • arnold schwarzeneger  (02.08.17 13:43:01) 
Şahsi fikrim evet dinlendirmek lazım ama eğer söylendiği gibi sebep kasların güçsüzlüğü ise 2-3 hafta tamamen dinlendirmek yerine haftada 1-2 kol (üst vücut yani) çalışarak ama ağırlığı düşürerek hem dinlendirmek hem de çalıştırarak güçlendirmek faydalı olacaktır.

Bazen incinmesine sebep olabiliyoruz; incinmenin de iyileşmesi uzun bir süreç sayılır. Zorlamadan gitmek gerek yani.
  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (02.08.17 14:04:19) 
Bir süre barbell curl yerine z bar curl yapılabilir. Barfikste de düz bar yerine eğimli barfiks istasyonunda yapilabilir. Çünkü kol tamamen dönük olduğunda fleksiyon maksimum oluyor.


  • goodz  (02.08.17 14:15:56) 
@goodz barbell curl yapmıyorum zaten, eskiden yaptığımda ağrıyordu. barfiksi de bir süre chin up olarak yaparım artık düz bar var sadece.


  • signore  (02.08.17 14:43:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.