[]

Bu konserlere kimler gidiyor

Sözlükte şöyle bir başlık var
eksisozluk.com
Gerçekten bu parayı veriyor musunuz ?
Hani çoğunuz öğrenciydi ?
Çalışanlar maaşın yüzde kaçını böyle organizasyonlara ayırıyorsunuz ?

 
1000 TL çok para mı kardeş?


  • MaNOfTheYear  (02.08.17 11:45:56) 
Birincisi cok aldiris etme oraya yazan insanlara belki yarisi gitmez o paraya ama su da bir gercek ki arz talep en temel ekonomik iliskilerden biri bu da o iste. Ulkeye bir suru insanin sevdigi sanatcilar gelmeyince insanlar parasi neyse veririm bi kere gelse demeye basliyorlar. Gayet de haklilar ben de yaptim zamaninda ama artik isin kotusu kimse gelmiyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.08.17 11:49:02) 
senede 1 konsere ya giderim ya gitmem. ama david gilmour gelirse kaç paraysa verir giderim muhtemelen.


  • argent dawn  (02.08.17 11:49:19) 
ona çok para gelmeseydi sormazdı. ki bana da çok zaten. neşet ertaş ölümden gelip evimde söylerse veririm, değilse topunun amk ne verecem 1000 lira.


  • winston  (02.08.17 11:49:55) 
bu başlıkta bahsedilen konserler hiçbi zaman olmamış konserler zaten ve oraya yazanların büyük çoğunluğu da bahsettiği gruplar gelse ve atıyoum 100 lira bile olsa kalkıp konsere gitmeyecekler bence. yazmak parayla değil nasıl olsa. ben giderim epey konserlere, çok istediğim ve bir daha gelmeyeceğine emin olduğum biri olursa olabilir. o da anca david gilmour filan olur herhalde evet.


  • tepedeki psychedelic adam  (02.08.17 11:52:17) 
Mevcut dönemde ben de hiçbir konsere öyle para vermeyi aklımdan bile geçirmem ama Metallica'nın Monsters Of Rock Moskova 91 yahut Seattle 89 konseri olsa, en azından bunlar ayarında bir konser olsa vallahi verirdim.


  • estranged  (02.08.17 11:53:27) 
proletarier +1

oraya yazdıkları için "hani verecektin ulan?! niye gitmiyorsun konsere?!" demeyecek kimse. adam yazıyor çünkü yazabiliyor.

ama veriliyor da. birkaç sene evvel r. waters geldiginde biletlerin bir kısmı o fiyattandı ve tükenmişti sanırım.

şu an ben de david gilmour'a, pearl jam'e, rage against the machine'e, rush'a ve tool'a acımadan veririm o parayı.

maaşımın da neredeyse yarısı yapıyor.

not: tool ve pearl jam birer defa geldi, david gilmour, rush ve ratm hiç gelmedi türkiye'ye.

i drive the hearse yazınca aklıma geldi, final haftası gecenin üçünde uyanıp konserini izlediğim porcupine tree'ye ya da steven wilson'a da veririm o parayı.
  • rahip janick  (02.08.17 11:55:29 ~ 12:19:31) 
Çalışanım. En sevdiğim grup gelse daha fazlasını bile ayırırım, çünkü sürekli değil kaç yılda bir oluyor veya hiç olmuyor böyle konserler (hatta şu an avrupa turnelerini takip ediyorum, başka bir ülkeye de gidebilirim konser için). Çünkü hayat fani. En sevdiğim grupları kanlı canlı izlemeden ölmek istemiyorum. Ben ölmesem adamlar ölüyor zaten, yaşlandılar da. Şu an bir Chris Cornell'ı ne kadar para verirsen ver bir daha canlı dinleyemeyeceksin mesela.


  • peggy  (02.08.17 12:04:44) 
insanlarin keyifleri icin verdikleri/verecekleri paraya da "hani ogrenciydiniz hepiniz?" diye hesap sormak da guzel kafaymis.

porcupine tree bir konser daha verecek olsun, daha fazlasini veririm. tahminen konser verecek olsalar da asla turkiye'ye gelmeyecekler, yurt disinda bir konser olursa kesinlikle giderim ve tahminen daha fazla da tutacak zaten.

edit: hatırladım da, Tool geldiğinde 15 yaşındaydım. 15 yaşımdaki halimle ön taraftan olan bileti almıştım. biletin fiyatını falan hatırlamıyorum ama, 15 yaşımdaki halime şu an 1000 TL gibi gelen bir miktara denktir belki de. gidiliyor yani, müzik tutkusu çok başka bir şey.
  • i drive the hearse  (02.08.17 12:10:49 ~ 17:38:37) 
iki saatlik tek bir konsere vermem ama 2 günlük iyi bir festivale 1000 lira veririm.


  • sir gawain  (02.08.17 12:16:21 ~ 12:16:36) 
@trollziya çünkü avrupadaki adam her sene izleyebiliyor, çünkü avrupadaki adam komsu sehre de, komsu ülkeye de rahatça gidip izleyebiliyor, çünkü o adam avrupada.


  • rahip janick  (02.08.17 12:21:09) 
Konsere çok sık giden biri değilim ama tiyatro bale müzikal çok severim sık sık da gitmeye çalışıyorum.
Maaşımın yarısına kadarını vermişliğim vardır etkinlik için (tek bir etkinlik için değil).
Yemeğe ve etkinliğe verdiğim paraya asla acımam.

Çok gitmek istediğim bir organizasyonsa maaşımın tamamına kadarını gözden çıkarır 1 ay köşeye attığım paradan geçinirim :)
  • mutekebbir  (02.08.17 12:34:42) 
Ratm gelemez, gelse bobregi satarim. Run the jewels izledim, burada izlemek harika olurdu. Cypress hill, 1000mods, dissection (buda imkansiz) gibi isimlere acimam, her turlu giderim. 1000 lira sevdigin muzisyeni canli izlemek icin hicbirsey.


  • bruceandwayne  (02.08.17 12:35:03) 
Sevdiğim gruplar genelde buraya gelmeyip de ben yurtdışına gittiğimden bi festival için totalde o fiyatın 3 katını verdiğim de oldu. Çalışıyorum, gerekirse kredi çekiyorum ya da kk.na borçlanıyorum Müzik benim en büyük, beni en heyecanlandıran hobim, bu nedenle bi kuruşuna acımam.


  • manuel mandalina  (02.08.17 13:06:45) 
Futbol, muzik bunlar gonul isi. Herkes sizin gibi dusunmuyor. Param var veriyorum kime ne kardesim.


  • bruceandwayne  (02.08.17 16:23:40) 
aman sanki hep çok lüzumlu şeylere para harcıyoruz. çok zora sokmayacaksa verilir tabii ki.

mesela foo fighters gelse fiyata bakmam bile.
  • bxgx  (02.08.17 16:49:35) 
Genel olarak bir konser kalemi yok maaşımda. İş değiştirince ekonomik olarak çakıldım gerçi ama atıyorum, aşırı sevdiğim bir grup gelse bir seferlik öyle bir para verebilirim. Öncesinden biriktirir alırım ya da taksitle alırım. Şu an o aşırı sevdiğim grubu düşünemiyorum ama vardır kesin. Daha önce kaçırdım mesela, Bon Jovi belki olabilir, belki başka biri olabilir.

Bunlar organizasyon şirketinin söğüşlemesi olabilir ama "Organizasyon iirketine kendimi söğüşlettirmeyeceğim" diye çok sevdiğim, hayatta belki bir kez dinleyebileceğim bir grubu konserini kaçırmak istemem. Keşke daha insaflı olsalar ama bir kere gitmediğimde, bir daha hayallerimde göreceğim bir konser için protesto yoluna gitmem.

Bence bir seferlik 1000 TL'yi verebilmek değil de, benim kadamdaki soru "Geceliği 500 küsur TL olan oteller nasıl böyle dolu dolu. Bütçe onu nasıl kaldırıyor".
  • aychovsky  (02.08.17 17:14:19 ~ 17:42:33) 
ben önceden konser konser gezerdim, kim ne zaman nereye geliyor haberini ilk benden alabilirdin, öğrencilik hali tabii az yer, az kıyafet alır, belki küçük işler yapıp para biriktirirdim, müzik biraz gönül işi herkes anlamaz bunu ama şimdi ülkeye kimse gelmediği için böyle dertler de kalmadı:)
o başlıkta da hayallerini söylüyor insanlar, ülkemize artık kimse konser için gelmediğinden kıymetlendi tabii canlı canlı birilerini dinlemek, bu sene de o kadar ölüm oldu ki ulan şunları dinlemeden ölmesinler diyorum zaman zaman. ama türkiye'de yine de gitmeyebilirim çünkü bizim organizatörleronu getirip küçükçiftlikte falan yapar verdiğin parayı da piç ederler.

  • pamuk helvalar cebe  (02.08.17 17:18:44) 
@trollziya abi bayağı bilmeden konuşuyorsun şu an.

al, 658 dolar www.metalsucks.net

750 dolar (mcg logosunun altında) i.hizliresim.com

www.altpress.com

al bak, meet and greet bile olmayan vip bilete 2.500 dolar veriyor adamlar.

ve bu heriflerin not in this lifetime tour'u sold out geçiyor her konser.

bu durum sadece guns'a özgü de değil.

verilir - verilmez dersin anlarım. ama o adamlar vermiyor / vermez deme.

edit: bu arada biletlerden biri melbourne biri las vegas ama diyorum, adamların turnedeki her konseri sold out. avrupa'da da farklı değil yani.
  • rahip janick  (02.08.17 17:35:37 ~ 17:50:34) 
ben ilk metallica konserime 2014'te gittim. 150 liraya saha içi bilet aldım. aylar öncesinden aldım biletimi. o zaman son sınıftaydım ve günlük ev arkadaşımla iki kişi 5-7 liraya karnımızı doyuruyorduk. (salata malzemesi + 2 ekmek). o dönem için baktığında o bilet 1000 lira gibi bir şey benim için. zerre umrumda olmadı, çok güzel üç insanla tanıştım o konserde ve fazla fazla aldım karşılığını. daha fazla verebilecek durumda olursam daha fazla veririm.

ratm, pj, rush, tool, porcupine tree vs. bu ülkeye sık sık gelen gruplar değil. her konserde de kesinlikle yüzünde salak bir gülümsemeyle ayrılmanı sağlayacak gruplar.

fazla para mı? kesinlikle. aychovsky'nin dediği gibi keske daha ucuz olsa ama değil. izleyebiliyorken izlemek isterim ben bu insanları.
  • rahip janick  (02.08.17 17:46:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.