[]

Kedi çimi

Tohumunu aldım ancak nasıl bir toprak almam lazım ve direkt toprağın arasına gömüp sulayacak mıyım yoksa filizlendirme filan gerekiyor mu kuru tohumu? Bir de saksısının delikli mi olması lazım? Kedi çimi büyütenler tavsiye verebilir mi? Çok teşekkürler şimdiden.




 
çiçek toprağı iş görür.

saksıya toprak doldur, üzerine tohumları at. tohumların üzerini de 1,5-2cm toprakla ört. toprağı sıkıştırma. ardından biraz su ver. güneş gören yerde 2 günde falan çimlenir. 4-5 gün içinde de kedinin yiyebileceği hale gelir.

ek bilgi: bu arada benim gördüğüm kadarı ile pet shopların kedi çimi diye sattıkları zımbırtı bildiğin arpa tohumu. 1 sefer ekilebilir tohumu pet shoptan 12 tl'ye falan almıştım. sonra baktım ki bu arpa tohumu, gittim aktara 20tl'ye 1 kilo çimlenebilir arpa tohumu aldım. gayet de güzel yiyor kedim :)
  • antipodes  (02.08.17 10:57:44) 
en faydalisi bugday cimiydi galiba. cimlendirmelik bugday aliyorsunuz aktardan, 2-3 gunde cimleniyor. cicek topragi yeterli. saksi baska zaman da kullanma ihtimalinize karsi delikli olsa daha iyi. deliksizse de dibe bir sira tas serebilirsiniz. filizlendirmek de sart degil.


  • jimicik  (02.08.17 11:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.