[]

Fotoğraf makinelerinden anlayan arkadaşlar bakabilir mi?

Şu makineyi almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz? Fiyat performans oranı nasıl görünüyor? Yeni başlayacaklar için güzel bir makine yazmışlar internette, epey araştırdım ama bu alana uzak olduğum için pek emin olamadım, sizin fikrinizi de alayım dedim. Belki bunu kullananlarınız olmuştur diye düşündüm. Makina şu:

Canon EOS 700D

1) www.canon.com.tr
2) fotografium.com

Fiyatı Madia Markt'ta 2399 tl. Napayım, alayım mı?

 
650D ile fotoğrafa merak saldım yıllar önce.
Bu onun günceli.

Doğru seçim.
  • leper messiah  (02.08.17 01:27:07) 
anladığımdan değil ama bu 18-55 lensi kimi övüyor kimi yeriyor. onu da ayrıca bi sordur. kötü olduğuna karar verirsen bunu almayıp lensi ayrıca alırsın


  • klar  (02.08.17 01:42:29) 
güzel makine göreceli. kötü demiyorum hatta genel manada işini fazla fazla görür. ama ne yapmak istiyorsun. manzara mı çekeceksin, portre mi, gece fotoğrafı mı ? daha bunun gibi onlarca konu var.

ben olsam giriş için 2500 lira verip 700d almazdım. ikinci el bir 600d-650d alıp 6 ay 1 sene kullanıp neye ilgin olduğunu keşfedebilirsin. daha sonra alacağın asıl makinaya da kendin karr verirsin full frame mi olacak aynasız mı olacak vs.
  • orpheus  (02.08.17 05:51:47 ~ 05:52:09) 
Ya bilmiyorum reklam gibi olacak ama 600d satıyorum temiz başlangıç için önerebilirim. Garantisi yok ama kutusu + full kutu içeriği hafıza kartı 18-55 ISII , çanta falan vericem. 1200 düşünüyorum fiyat. Düşünürsen yeşillendirebilirisin.


  • Golden Ratio  (02.08.17 06:23:29) 
ben de başlangıçta çok masraf etme derim. önce bir hoşlandıklarınızı belirlemeniz için ucuzdan gitmekte yarar var. sonradan yükseltirsiniz neyi isterseniz.


  • srdr  (02.08.17 08:39:04) 
bence de sıfır alma.
güvenebileceğin birisinden bunu veya bir alt modelini al.
bir süre sonra ne çekmek isteyeceğin kafanda oturur ve ister yeni bir body+(istediğin) lensi alırsın. vyahutta elindeki ikinci el kameraya uygun bir lens ile ucuza kapatırsun.

18-55 mm lens başlangıç için iyidir. gayet yeter.
  • teritori  (02.08.17 09:28:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.