[]

Besin değeri ve kalori aynı şey midir?

Besin değeri açısından düşük ama kalori açısından yüksek bir besin olabilir mi? Bunu yersek kalori almamıza rağmen besin değeri almadığımız için doymamız zorlaşır mı? Örneğin abur cuburların hepsi yüksek kalorili fakat besin değeri açısından çok yetersizler sanırım.




 
Besin değeri; yemeğin içindeki makrolar ve mikrolar, kalori de bunların sahip olduğu enerji miktarıdır. Abur cuburlar yüksek kalorilidir ama besin değerleri makro açısından fakirdir, basit şeker gibi yüksek glisemik indeksi maddeler barındırır, o nedenle doyurucu olmaz.


  • angelus  (01.08.17 22:06:00) 
Besin değeri denince vitaminler, mineraller, omega 3, lif, esansiyel aminoasitler vs akla gelir.

Kalorinin yüksek olması besin değerinin yüksek olması anlamına gelmez.

Bira, kola, şekerlemeler vs hepsinde çılgın deli dehşet kalori var ama başka hiçbir sikim yok
  • bos gezenin bos ustasi  (01.08.17 22:12:23) 
Besin değeri gıdanın içinde ne kadar karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, mineral olduğudur. Kalori değeri ise miktara göre yağın, karbonhidratın ve proteinin vücutta sindirilmesi ile ne kadar enerji elde edildiğidir. Besin değerinin yüksek olması içeriğinin zengin olmasıdır. Yani ne kadar çok çeşitli protein, aminoasit, yağ, vitamin, mineral, karbonhidrat barındırıyorsa o kadar zengindir.


  • curukturpkokusu  (01.08.17 22:21:37) 
İhtiyacını karşılamamak dışında abur cuburların çoğu yüksek glisemik endeksli ıvır zıvır olduğu için seni daha çabuk acıktırır. Bu da seni kısır bir döngüye sokar.


  • arnold schwarzeneger  (02.08.17 11:06:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.