[]

Evlilik sonrası kimlik değiştirme

Merhaba,

2 hafta önce evlendim ve eşimin soyadını alacağım. Şu an kimlik randevularında en erken Eylül'e randevu alabiliyorum. Ne var ki Kurban Bayramı'nda (Ağustos sonu - Eylül başı) yurtdışına çıkma planı yapıyorduk. Kimliğimi ve pasaportumu değiştirmeden şu an yurtdışına çıkabilir miyim? Yeni belgelerin yetişmesinin imkanı yok gibi duruyor şu an. Kimisi diyor ki "evlilik cüzdanı yanınızda olursa çıkabilirsiniz", kimisi diyor ki "huduttan dışarı çıkarmazlar sistemde ve belgende farklı isim olduğu için".

Bu durumda kalan, tecrübe veya tanıklık etmiş birisi var mıdır aramızda?

Teşekkürler şimdiden

 
biletteki ve pasaporttaki soyisim aynı olsun yeter.


  • nrmnm  (01.08.17 14:02:59) 
Nrmnm+1

Biletini pasaporttaki isimle al. Hiçbir sorun yaşamazsın.
  • peggy  (01.08.17 14:08:48) 
Evlilik cüzdanı da yanında olsun her ihtimale karşı. Onun dışında bir sorun olmaz.

www.eksiduyuru.com
  • iwasbornonamountainside  (01.08.17 15:04:08) 
Face'deki interrail tr sayfasında çok tartışılıyor bu konu. üye olup oradan soruver son durumu.


  • manuel mandalina  (01.08.17 15:10:19) 
ben evlendikten sonra eski soyadımla 10larca kez yurtdışına çıktım.
herkesin dediği gibi: uçak biletindeki isim ve pasaporttaki aynı olmalı.
kimliği yurt dışında hiçbir aşamada kullanmıyorsun. evlilik cüzdanına almaya gerek yok.
hatta evlendikten sonra eski soyadımla shengen vizesi bile aldım.
sonra italya için shengen vizesi alamadım soyadım farklı diye vermediler. o olaydan sonra pasaportumu değişitrmek zorunda kaldım.
Rahat ol.
  • betsy  (01.08.17 15:26:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.