[]

Üç Renk Üçlemesi'ni İzlemişlere Bir Soru

Seans saatleri uymadığı için üçünü ard arda seyredemiyorum, ya sırasını karıştırmam gerekiyor, ya da Mavi'yi tamamen atlamam. Bu filmler arasında nasıl bir bağlantı var acaba, sırasız seyretmek filmlerin anlaşılmasında sorun yaratır mı?

Yumurta, Süt, Bal için bu soru sorulsa, sıralı seyredilirse ne ala ama diğer türlü de çok sorun değil, hepsini izledikten sonra yine oturur taşlar yerine derdim mesela.

Bir de pek çok kişi garipseyecek ama Juliette Binoche beni ölesiye sıkıyor, Mavi'yi hiç seyretmesem çok şey kaybeder miyim?

 
sadece son filmde ufak bi bağlant var aslında ama karışık da izlenebilir öyle doğrudan bağlı değiller birbirlerine. ama ben sırayla izlemeyi tercih ederdim tabii. ayrıca binoche'u severim onun da etkisi vardır ama mavi en güzeli, evet.


  • tepedeki psychedelic adam  (01.08.17 11:23:16) 
sırasıyla seyretmek zorunda değilsin. ama mavi'yi muhakkak izle. beyaz candır. kırmızı da çok ayrı.


  • fragile lady  (01.08.17 11:46:07) 
filmlerin arasında bi çok bağlantı var aslında. beyaz ile mavinin doğrudan kesiştiği bi mahkeme sahnesi var mesela. çöpe şişe aran teyze mevzuu var. ben bi yerde okudum ya da dinledim ama şimdi çıkaramıyorum. dvd setinin içindeki belgeselde ya da yorumlu izleme versiyonunda olabilir.


  • manuel mandalina  (01.08.17 11:51:32) 
sırasını karıştırman sorun olmaz. bana kalırsa üçlemenin en iyi filmi mavi, onu atlama pls.


  • manuel mandalina  (01.08.17 11:52:39) 
Bi de hazır üçlemeyi izliyorken double life of veronik'i de patlat. Senin yüzünden maratona giricem şimdi, hasstasıyım :3

sosyal mesaj: mobile edit gelsin!
  • manuel mandalina  (01.08.17 11:54:25) 
Sanırım bu kadar baskıya dayanamıcam artık, Mavi'yi de seyredicem ama sırasız olacak, zaten bugüne kadar hep böyle denk geldi, sevdiğim diziler olsun, filmler olsun, sıralar karıştı hep.


  •   (01.08.17 12:09:26) 
Dediğim gibi bu üçlemede sıranın fazla bi önemi yok. Bahsettiğim bağlantılar öyle devamlılık arzeden şeyler değil. Beyaz nispeten eğlenceli, kırmızı ve mavi depresiftir. Filmlerde ciddi emek var bu arada, mavide bir şekeri çaya batırma sahnesi var mesela, hikayesini öğren derim. Belgeseli de izle ardından özetle.


  • manuel mandalina  (01.08.17 12:28:02) 
Beyaz'ı seyrettim bile:) Sıra önemli olmasa da Kırmızı önce izlenmemeli şeklinde bir yorum duydum,önce Kırmızı sonra Mavi seans saatleri açısından bana daha uygun, yine de duyduğum söylenti doğruysa şartları zorlayayım mı önce Mavi'yi seyretmek için?

Bu arada filmin sinema duygusu ve müziği çok hoşuma gitti, uzun zamandır filmlerde sinema tadı almıyordum, çok iyi geldi bu film, ne varsa eskilerde var.
  •   (01.08.17 15:29:44) 
Ben de az önce seyrettim. Gözün körolmasın, evde dvd seti var, sinemaya gittim senin yüzünden xD

Ben kırmızı en son diye biliyorum. Hiç farketmez, patlat gitsin.
  • manuel mandalina  (01.08.17 19:06:49) 
Kendi soruma kendim cevap veriyorum, filmlerin hikayeleri birbirinden bağımsız, küçük kesişmeler var hikaye akışını etkilemeyen, Mavi ve Beyaz sırasız izlenebilir ama Kırmızı muhakkak en son izlenmeli, Kırmızı'yı önce izleyen diğer iki filme yazık eder...


  •   (02.08.17 15:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.