[]

90 gençliği, bulmaca-atlas tarzı kitap

herkese merhaba

aylardır aklımda, yıllar önce sürekli dünyasında kaybolduğum iki ansiklopedi-atlas-bulmaca tarzı kitap var. yanlış hatırlamıyorsam iki taneydi bu kitaptan. baya büyük ve kaliteli kitaplardı bunlar. birisi okyanus-su altı canlılari ile ilgiliydi kitabı, diğeri dünyanın kalabalık şehirleri ve capitallerdi sanırım. her iki büyük sayfası bir şehri veya şehirde bir mekanı (havaalani, halk hamamı, meydan, pazar) anlatıyordu. bir sürü görev vardı kitabın dört yanında, onları bulmaya çalışıyorduk büyük resmin içinde. hatırladığım ip uçları bunlar. bilen birisi çıksa çok sevinirim ya.

teşekkürler şimdiden.

 
Ian Jackson'un illüstrasyonları ile Usborne yayınlarının Türkçeleştirilmiş serilerini verirlerdi 90'ların sonuna doğru gazeteler, ben de şu an bulsam alacağım :)

img1.etsystatic.com

ecx.images-amazon.com

s-media-cache-ak0.pinimg.com
  • oxygene  (01.08.17 01:28:33 ~ 01:31:21) 
ya dünyayla ilgili olanı bende de vardı sanırım eğer aynı kitapsa. adını hatırlamadığım bi kadındı ana karakter(mesela mary ama salladım). mary hala yeğenlerine hediye almak için dünyayı geziyordu. izlanda falan vardı mesela hatırladığım. amerikada bir avm vardı. sırada hangi ülke olduğunu bulmak için sayfanın sağ üstündeki 3 tane ulaşım aracına bakıyoduk o sıradaki ulaşım aracı hani ülkenin sol sayfasında üstte varsa oraya gitmiş oluyordu. en sonunda her yeri gezince de bi gemide buluşuyodu sanırım yeğenleriyle. çocukken bana coğrafya sevgimi kazandıran kitaptır bu.

bi de bunun tarihlisi vardı ama onda hikaye yoktu. o da bu tarz arayıp bulmalı bi kitaptı. mesela bi savaş sahnesi vardı, atıyorum 20 sapan bul yok 10 merdiven bul vs diye gidiyodu.

edit: oxygene'in attığı great world tour ilk dediğim. çok çok çok teşekkürler yaw aşırı mutlu oldum gördüğüme :D
  • nundu  (01.08.17 01:34:13 ~ 01:34:56) 
evet xxx hala gibi bir karakter üzerinden ilerliyordu, kapaktaki tayland pazarı, metropoller, amazon, çöller gibi çeşitli yerlere gidiyorduk :)


  • oxygene  (01.08.17 01:36:14) 
İnanmıyorum yıllardır gözümün önüne gelip ne olduğunu hatırlayamadığım şey bu :) Takipte kalayım. Nereden buluruz ki bunu?


  • ecaeris  (01.08.17 11:26:03) 
great world tour ve digerleri.. hepsinin turkcesi vardi bende de. baya arastirdim bulamadim, yeni baskisi zaten yok. belki sahaflardan bulunabilir tek tek gidildiginde sorularak...


  • mrsmoon  (02.08.17 04:29:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.