[]

Tırnak batması

Sağ ayak baş parmağımda tırnak batmasını işaret eden bazı durumlar oluştu.. Baş parmağımın sağ tarafı şişti ve felaket derecede bir ağrı yaparak yürümemi zorlaştırıyor.. Aradım taradım araştırdım ufak bir cerrahi operasyon gerektiriyormuş.. Şu aralar bazı sebeplerden ötürü bunu gerçekleştiremem.. Acaba bu tırnak batmasının şişikliğini ağrısını hafifletecek bir merhem, ilaç ya da tavsiye edeceğiniz birşey var mıdır ?




 
gazli bezle sarip ayakkabiya carpmasini engelleyebilirsin. bende dort-bes yildir var, tembellikten ve got korkusundan ameliyat olmadim daha.


  • erich  (22.01.10 09:09:16) 
eğer çok ileri boyutta değilse bir manikürcüye de gidebilirsin, onlar belli bir yere kadar müdahale edip iyileştirebiliyolar...


  • cedric  (22.01.10 09:17:35) 
kullanacağın en iyi şey baticon. günde 2-3 kere baticon dök oraya.


  • cedric  (22.01.10 09:18:19) 
bende gazlı beze bepanthene sürüp baş parmağımı sarıyorum ama hiçbir işe yaramadı 2 gündür.. Manikürcü zor zira bizim nahiyede erkeğin gidebileceği manikürcü tarzı bi yer yok :)


  • joehigashi  (22.01.10 09:34:21) 
öyle sadece baticon sürüp bekleyerek geçmez, sorunu ortadan kaldırmalısın. güzelinden bi tırnak makası alıp iyice dezenfekte ettikten sonra batan kısmı bulup yeniden batmayacak şekilde keser (burası bir miktar cerrahi müdahale sayılır), üstüne de yarayı temizleyip baticonlarsan 3-4 güne kendi kendine iyileşirsin. dikkat etmen gereken tek şey tırnağa yeni şeklini verirken sivri uçların tümünü yok edip o batan kısmı kavisli olacak şekilde kesmek ki üstüne bastığın zaman o henüz kapanmamış yaraya yeniden batmasın.


  • carliston  (22.01.10 10:05:12) 
bepanten yarayı sulandırır. operasyon dışıdna verebileceğim tek tavsiye manikürcü. ya da sen yapabiliyorsan yap, ki bende de eskiden vardı batma, ama ileri boyuttaydı, yani öyle kolay değil orayı kendin yapman.

bu arada tabi ki batikon tek başına yetmez.
  • cedric  (22.01.10 10:39:40) 
aynı şeyi ben de yaşadım ve şöyle kurtuldum. bir kova sıcak su alıyosun ayağını komple suyun içine sokuyosun. ayağın buruşana kadar bekleyebildiğin kadar bekliyosun. sonra ayağını çıkardığında o turnak batması olan yer zaten halihazırda deforme olmuş olduğu için iyice yumuşuyor. bundan sonrası tamamen senin ustalığına kalmış. küçük bir tırnak makasıyla derinin altına doğru tırnağın battığı yere kadar ilerleyip o küçük tırnakçığı kesmeye çalışacaksın. bunu yaparken biraz canın yanabilir ama tırnak batmasından kurtulduğun o an hissedeceklerin yanında lafı bile olmaz. ilaç milaç arama bi işe yaramıyor. cerrahi operasyona da gerek yok tırnağı komple söküyorlar zangoçlar.


  • xibillian  (22.01.10 10:52:56) 
tırnağı komple sökmüyolar. ya da benimkini sökmediler. sadece batan kısmın kemikteki uzantısı bulunup kazınıyor ve çok ufak bir noktadan kemik çıkışı engelleniyor.

tırnağıs akın çektirme bu arada. trınak yolları mı ne bozluyormuş daha da beter olurmuş. aşırı iltihaplanma olduğudna arkadaşların dediği kendin yaparsın olayı olmuyor işte, boşuna kendine acı çektirirsin ya.
  • cedric  (22.01.10 11:16:20) 
Tırnaklarını hatalı kesiyorsun büyük ihtimalle. Ayak tırnaklarını düz kesmelisin öncelikle. Özellikle baş parmağının tırnağına çok dikkat ederek kes. Şu an problemli zaten de, her zaman için batma tehlikesi olan bir tırnak. Parmağının et hizasından düz bir şekilde kes. Yanlarını da alma batmasın diye. Oraya et doldurur ve daha çok batar. İstanbul da ayak bakım merkezleri var. Sen küçük bir yerdesin. Bunu geçelim. Orayı rahatlanman lazım. Pedikürle ve batmış tırnaklarla ilgili bir iki şey seyret önce. Sonra biraz bilgin olunca, yine yaz. Öyle yardımcı olmaya çalışayım.


  • july14  (22.01.10 11:19:51 ~ 20.04.11 23:15:43) 
batma başladıysa geçmez. uğraşmayın. en kısa sürede doktora gidin. ne kadar geç giderseniz iltihaplanma o kadar artar. iltihap artınca operasyon sırasında bölgenin uyuşması zorlaşır, acı çekersiniz. erkenden giderseniz anlamazsınız bile, 5 dakikalık iş. doktora gidin.


  • parasut  (22.01.10 11:48:11) 
yıllar önce benim de iki ayağımın başparmağımda yaşadığım bir problem idi, daha sonra öğredik ki tırnağımızı yanlış kesiyormuşuz, neyse.

öncelikli tercih elbette doktor olmalı, doktor tamamını çekmeye kalkışmayacaktır zaten hiç bir şekilde böyle bir sorundan ötürü ama olur da kalkışırsa sakın müsaade etmeyin. doktora gidemiyorsanız diğer seçeneğe geçiyoruz.

cerrahi müdahaleyi kendiniz de yapabilirsiniz. tırnak makası kullanabilen bir insan olduğunuzu varsayarak söylüyorum ki bu aslında tamamen acıya tahammül ile ilgili. eğer imkanınız varsa bir hafta kadar sadece batticon ile müdahale ederek ayağı dinlendirin ve bu süre zarfında antibiyotik kullanın, darbelerden kaçının. bu sayede iltihap biraz dağılacaktır.

eğer dinlendirme şansınız yoksa yine antibiyotik kullanmanızı öneririm, iltihap ile müdahale çok sancılı oluyor nitekim, neyse.

bu süreçten sonra diğer arkadaşların da yazdığı üzere ayağı sıcak su içerisinde öncelikle bir güzel bekletiniz, bu iyice yumuşatacaktır eti ve tırnağı lakin duyacağınız sancıyı da bir miktar arttıracaktır. sonra bir güzel dezenfekte ediniz. daha sonra batan kısmı, ete yarım santimlik bir mesafeden, 'tırnağın dibine kadar' kesip çıkarmanız gerekiyor. üstten yapacağınız müdahaleler ne yazık ki hiç bir işe yaramıyor.

insanın canını oldukça yakıyor açıkçası ama sonrasında yaşanan rahatlama hissi bunu rahatçana kompanse eder.
  • money money money  (22.01.10 14:35:39) 
benim de aynen ayak baş parmağımda olmuştu. komple tırnağı çektirdim anca öyle düzeldi. ama çok kötü olmuştu benimki, ileriydi bir hayli. antibiyotik, bepanthen, baticon, sıcak su filan işe yaramaz pek, hepsini denedim. çok ileri değilse tırnağın batan kısmını cımbız gibi bir şeyle biraz kaldırıp tırnakla et arasına peçete, pamuk gibi bir şey sıkıştırabilirsin bir süre, bunu yaparken korkma mümkün olduğunca kenardan geniş yüzeye sıkıştırmaya çalış, öyle kalsın, gerçekten rahatlatıcı oluyor, iltihabın ilerlemesini de önlüyor, kurutuyor. çok ilerlememişse tam düzelme bile sağlayabilir :) hem tıp okuyorum hem de bizzat tecrübe ettiğim bir şey.
çok geçmiş olsun.

  • darxide  (25.01.10 18:17:03 ~ 18:23:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.