[]

Laptop Soğutucusu

9. yılına giren bilgisayarımda, ısınma ve ısındıktan sonra kapanma problemi baş gösterdi. Ben de bir tane, bu alta yerleştirilen fanlardan alayım diye düşünüyorum. Yalnız hiç bir teknik bilgim yok.

Bunların özelliklleri neler. alırken nelere dikkat etmeliyim. Öyle 100 200 bütçem yok. Daha ucuz yollu bir şey bakıyorum ama nasıl bir şey almalıyım. Var mı önereceğiniz bir şey? ahah bunu al ya da şu markadan şaşma diyeceğiniz bir marka.

bilgisayar modeline göre farkediyorsa eğer bilgisayarım samsung r540

 
ona para harcamak yerine bi bilgisayarcıya fanı temizletip termal macunları yenilet. daha çok fayda göreceksin.


  • sttc  (31.07.17 23:51:23) 
onlar malesef ki hic ise yaramiyor :( hatta iceriye dogru hava ufledikleri icin eger fanla karsi karsiya gelirlerse icerdeki havanin disari cikmasini engelliyorlar, durum daha kotu oluyor.

eger yatakta takiliyorsaniz laptobun altina bir adep yumurta kutusu koyun (30luklardan) daha fazla is gorecektir. eger elinizden geliyorsa-gelen arkadasiniz varsa fani temizleyip termal macun islerine falan da girebilir.
  • fakyoras  (31.07.17 23:51:48) 
daha önce içi açılıp temizlenmediyse soğutucu biçare


  • sporty  (31.07.17 23:53:50) 
içini açıp temizlerim mesele değil ama işe yaramıyor artık. bu sene başında yaptım ama değişen bir şey olmadı

masa üstünde kullanıyorum. yatağa sokmam pek. oyun oynamıyorum tez yazarken kullanıyorum çoğunlukla. 5 10 tane internet sekmesi, pdf ler wordler falan açık oluyor. havalarda sıcak zaten kaldırmıyor. beni bir iki üç ay idare edecek bir şey bakıyorum
  • zugas  (31.07.17 23:58:20 ~ 01.08.17 00:01:28) 
Vallahi yukardakiler hakli. Bastan soyleyeyim. Bende var aldigimdan beri bir iki kez kullandim kutusuyla satayim sana. 120 130 verdim. 50 60 a fitim.


  • allah yazdiysa bozsun  (01.08.17 00:20:58) 
benzer bi laptop ben de var. alt kapağı çıkardım, açık duruyor hep. ekran kartı bi halta yaramıyor zaten ve o yüzden çalışma frekansını msi afterburner ile en dibe çektim. ısıyı zaten işlemci değil bu ekran kartı denen teneke oluşturuyor. o yüzden bunun çalışma frekansını azaltmak daha mühim. bence siz de deneyin bunu bi.


  • secrex  (01.08.17 00:24:54) 
o fandan alır ve kullanırsanız değişen hiç bir şey olmayacak. o fanlar chipseti öldürüyor.O fanlardan kullanırsanız ısınıp kapanması belki azalacak ama bir süre sonra laptop harddiski görmemeye, küt diye mavi ekran açmaya başlayacak.Makine zaten eski demişsiniz, o fanlar makinenin ölümünü kolaylaştırıyor.
Mesele aşırı ısınma değil, ısınma sebebiyle chipsetin bozulması. chipset bozulmuş bir kere, soğutsanız nafile.chipset değişimi masraf, üstelik değiştikten sonra da pek gaantisi yok. kaldırıp atacaksınız.

  • AWD  (01.08.17 00:57:05) 
targus al, 10 sene kullandim, cok iyi isliyor. pc'yi baya serinletiyor. yalniz alirken katlanabilirini degil de direkt dizustu icin olanini al


  • dik dur egilme kanzuk durum seninle  (01.08.17 06:20:30) 
hocam
1- macun ve fan temizligi hatta kasa ici temizligi mumkunsa
2- alta guzel bir sogutucu
3- ssd takın bir tane

bu halde sistem goturur sizi bir yıl da goturur
ekran kartı frekansı iyi fikirmis

yalnız hocam acmayın kapanıp duruyorsa chipset bozulmasın
sogutucu olayını yapın oyle acin.
  • kingcyrax  (01.08.17 15:15:02) 
Açtım güzelce temizledim. Macun değişimi yapmadım bilmiyordum. Bütün iç aksami tek tek elden geçirdim fanı güzelce sildim. Bildiğin 1 parmak toz vardı.

Çok değişen bir şey olmadı ama bakacağız. Belki para bulurum bir yerlerden de yeni bi bilgisayar alırım. Yalnız çok sağlam bilgisayarmis 9 yıldır daha hic masraf cikarmadı. Bir defa batarya almıştım 70 liraya o oldu sadece
  • zugas  (02.08.17 02:10:37) 
hocam yeni almayın
macun olayını yaptirin
ssd alın
emin olun ucacaksınız
sistemi tasiyabiliyorsunuz oldugu gibi bir programla ben 2 tane os tasidim tek sıkıntı yasamadim
  • kingcyrax  (02.08.17 02:20:13) 
iki tane yuvarlak tepsiyi (pizza&börek tepsisi) suyla doldurup buzluğa koy ben dönüşümlü olarak bu şekilde kullanabiliyorum. yoksa açılmadan kapanıyor laptop. bedava yöntem.


  • aydogank  (02.08.17 02:24:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.