[]

Beylikdüzü'nden ev alınır mı?

merhabalar. Soru çok basit Beylikdüzü'nden ev almak ne kadar mantıklı sizce? geçmiş yıllara nazaran fiyatları düşmüş sanki. bahçelievler'de çok da iyi olmayan evimi satarak almayı planlıyorum. kafa kafaya satıp almış olacağım 200bini geçmeyecek şekilde. alınırsa da hangi mahalleyi önerebilirsiniz(metrobüse yakınlık bakımından). iş yerim maslak ve servis var. mevcutta araba sahibi değilim. bu muhiti bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.




 
abim mecburiyetten 2-3 yıl kadar oturdu o semtte. toplamda 4 kere falan ancak gitmişimdir bu sürede. gidişlerimin 2 si yeğenlerimin doğumu, diğer ikisi de doğum günü sebeplerindendi. yani zorunluluk olmasa misafirliğe bile gidilmeyecek bi semt bence.

genelde çocuk parklarını uyuşturucu satıcılarının mesken tuttuğu, yazın sabahlara kadar sokak aralarında düğünlerin yapıldığı, arabaların önüne nerden çıktığı belli olmayan bir sürü çocuğun fırladığı, kiracının evi harabeye çevirip çıktığı bir semt.
aynı paralara gidin kurtköyden alın bence. evet, istanbul'un iki ucu ama eğer yatırım amaçlı düşünüyorsanız kurtköy, beylikdüzü'ne göre daha güvenli.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (31.07.17 17:09:21) 
1 yıldır beylikdüzü'nde yaşıyorum. yukarıdaki arkadaşın bahsettiği durumların hiçbiriyle karşılaşmadım henüz. Esenyurt tarafı için geçerli bunlar. Beylikdüzü'nde Adnan Kahveci Mah. ve Beykent tarafları en güzel mahalleler. Ancak burada evler biraz pahalı olabilir.

Tüm bunları bir kenara bırakırsak Beylikdüzü'nde yaşayıp Maslak'ta çalışmak bence çılgınlık. Sabahları o yöne doğru inanılmaz trafik oluyor. Ben olsam hayatta böyle bir şey yapmam.
  • himmet dayi  (31.07.17 17:24:56 ~ 17:25:09) 
beylikduzu/maslak cilginligini bir yana birakirsak, cokta fena bir yer degildir, e/5 in gidisten sol tarafini secmelisiniz, migros tarafi yani, burada da bizimkent denen yer idealdir, beykent te biraz uzak olsa da iyidir, profil acisindan fena degildir, yollari genistir, park sorunu falan olmaz, eskiden fuhsiyat baya fazlaydi, su an biraz innovia/esenyurt tarafina kaydi gibi..


  • alttaraf  (31.07.17 17:31:40) 
6 sene Beylikdüzü'nde oturdum. Hafta içi her gün Beylikdüzü-Beşiktaş yaptım. Abim hala orada, 7. senesi. Beylikdüzü-Maslak çalışıyor ve servis var. Şu anda günlük programınız nasıl, bilmiyorum ancak abim 6:30'ta evden çıkıyor sabah, 6:40 gibi servis alıyor ve 8:15 gibi işte oluyor. Bazen 9:00'a doğru vardıkları da oluyor. Akşam 17:30'da çıkıyorlar, eve gelişi min 19:00 ama genellikle 19:30'a doğru. Kendi hayatınızın şu anki halini düşünün ve ona göre karar verin.

Bir yandan tehlikelerine bakarsanız, Beylikdüzü'nde bir kere kapkaça uğradım. Yani, o kadar süper değil durum. Bu konuda hiçbir yere güvenmiyorum. Nişantaşı'nda da gündüz gözü kapkalabalık Rumeli Caddesi'nde bana bıçak çektiler herkesin içinde, bir kişi de ne oluyor demedi. O yüzden İstanbul'un herhangi bir noktasına diğerinden daha güvenli demem. Ancak, her apartmanın bahçesinde çocuk parkı var ve buraya apartman dışı pek kimse giremiyor. Bunun dışında apartmanda her telden insan vardı. Cemaatçisinden fahişesine, ailesinden öğrencisine kimsenin kimseye karışmadığı bir apartmandı. Daha önce Üsküdar Selimiye'de yaşadım 4-5 yıl, ondan öncesi de Maslak'ta idi. Selimiye'nin mahalle ruhunu seviyordum ama sokakları dardı, gürültüsü fazlaydı, evler çok küçük ve eskiydi. Beylikdüzü'ne gelince aşırı rahatladım. Evin önü ve manzarası gepgeniş, evler gepgeniş ve düzenli, ev yeni, ortalık yalıtımlı. Yan odadaki telefonda konuşurken sesini duymuyorsun. Zaten bütün yaz mevsimini balkonda geçiriyordum önüm açık olduğu için. O yüzden pişman değilim hiç. Zaten işten kalan zamanın çoğunu evde geçiriyorum ve arada bir dışarı çıkıyorum, o yüzden evin konforlu olması benim için daha önemli. Bizim Beylikdüzü'nü alışımız biraz mecburen oldu; İzmir'den ev satmıştı ailem ve onunla İstanbul'dan ev almaya çalışıyorduk. Beylikdüzü'nden başka Mecidiyeköy'de minik bir ev alıyordu. 'Mecidiyeköy mü, tövbe' diyerek Beylikdüzü'ne kaçtık. Ancak, kirada oturacak olsam Beylikdüzü'nde olmazdım sanırım.

Herkesten erken kalkıp çıkacaksınız, herkesten geç eve geleceksiniz. Trafikte bol bol bunalacaksınız. Abim servise biner binmez uyur ve servis geldiğinde 'Biraz daha uyusaydık ya, azıcık daha gecikemiyoruz' dermiş ama akşam dönerken öyle olmuyor. Trafiğin en iğrenç saatinde TEM'de oluyorsunuz. Ben bu süreyi sesli kitap dinleyerek geçiriyordum ve açıkçası trafik çok boğsa da, zevk alıyordum sesli kitap dinlerken ya da uyurken. Kitabın heyecanlı yerinde indiğim zaman mızmızlanıyordum 'Yol niye bitti' diye. Yolda uyuyabiliyorsanız, bir şeyler yapabiliyorsanız güzel. Günde 4 saatinizi yola vereceğinizi ve bu süreçte bir şeyler yapmazsanız kafayı yiyeceğinizi hatırlatırım. Bir de ne kadar eğlenirseniz eğlenin, yol yoracak, kaçış yok.

Bir de uzun yolda servis kavgaları çok olur. Daha önce hiç görmediğim servis kavgalarını Beylikdüzü'nde gördüm. Herkes uzun yola gittiğinden herkes çok gergin olur. 2 dakika garip bir şey olsa serviste kavga çıkar 'O hanımın istediği yerden gidildi, benim dediklerim niye olmuyor' tarzı saçma saçma kavgalar döner ve insanlar böyle saçma şeyler için sürekli gergin dolaşır. Bizim servis hep kavgalıydı mesela ama abimin servisi pamuk gibi. Binen uyuyor. Sakin sakin gidiyorlar.

Mahalle olarak Beykent tarafları da olabilir ama metrobüse yürüyerek gidilmeyebilir oradan. Adnan Kahveci Mah., Barış Mah., Bizimkent Sitesi tarafları güzeldir. Bir de E5'in karşısındaki evler de Beylikdüzü'ne aitti bir 10 yıl kadar önce. Oy nedeni ile alıp Esenyurt'a verdiler. O tarafta da oturan insan profili benzer ama Esenyurt'a geçtiği için evler daha ucuz. (Marmara Park ve arkası oluyor, Mevlana Mah. olarak geçer) ama orada da Innovia tarafına kadar gitmeyin. O taraflar hem uzak kalır metrobüse, hem fuhuş miktarı biraz yüksek. Gerçi fuhuş yapanlar size karışmazlar, umurlarında bile olmazsınız. Ben apartmandaki fahişeden hiç rahatsız olmadım mesela, bir komşu olarak iyiydi. Sonra o da Innovia'ya taşındı zaten.
  • aychovsky  (31.07.17 17:41:47 ~ 18:10:35) 
@aychovsky teşekkürler bilgilendirici bir yazı olmuş eline sağlık.


  • bir yudum homo sapiens  (31.07.17 17:54:57) 
Sosyalleşmek benim için önemli değil diyorsanız buyurun gelin. Ben zorunluluktan 9 aydır buradayım. Gideceğim gün için şafak sayıyorum.


  • catch the arrow  (31.07.17 18:24:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.