[]

Mimar Sinan vs Hacettepe

Grafik bölümü için. Kardeşimı pek istanbul'a yollayasım yok ama mimar sinan'da okuyan biri nerede kalir, yurt/ev fiyatları nasıldır? Bilen, yaşayan biri yardımcı olursa sevinirim.




 
Grafik icin Mimar Sinan daha iyi olmaz mi? Universitenin kendisi zaten guzel sanatlar uzerine kurulu. Bir de bu kisi universiteden sonra Istanbul'da is bulacak, Anadolu'da boyle alanlarda is bulmak cok zor. Bence konu duygusalliksa daha rasyonel dusunun cunku onun gelecegi soz konusu. Sorun paraysa Ankara da Istanbul'dan pek de ucuz degil. Okulun yaninda Cihangir'de kalmasina gerek yok ama ornegin tek aracla gidebilecegi yerlerde de yasayabilir.


  • Traveller  (31.07.17 12:48:55) 
Mimar sinan kesinlikle mezun olmayıp iyi poziyonlarda çalışan pek çok adam gördüm. Kendisini geliştirebileceği bir bölüm. İlk sene biraz zorlansanız bile yavaş yavaş stajla başlar sonra çalışır. Öncelikle iyi bir bilgisayara da ihtiyacı var her iki üniversite içinde. İstanbul da çalışma zorunluluğundan bahsedilmiş zaten. Bu sektörde bağlantı tanıdık iyidir. Hep şunu görüyorum adamlar fb den yazıyor sunu sunu bilen adam arıyoruz diye hiç ilanla işe girildiğini görmedim. İlanlar da var elbet ama gerçekten öyle.


  • fasulyek  (31.07.17 14:09:35) 
Grafik dedin mi, içeriği bilmem ama etiketten msgsü yönetir.


  • manuel mandalina  (31.07.17 14:19:01) 
Bir şey daha sorsam, grafik vs resim bölümü. Resimde super ama grafik programları kullanmayi bilmiyor diyelim. Resim bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Yanıtlar için teşekkürler.


  • ismayil  (31.07.17 15:49:55) 
Öncelikle ne olmak istediğine karar vermeli. Nasıl bir hayat yaşamak istiyor.
Grafik direk bir iş kolu bir ajansta bir şirkette ya da freelance çalışabilir.
Resim ise daha fazla emek istiyor . Riskli belki ama getirisi daha fazla olabilir. Mesele ne istiyor. Sanatçı olmak istiyorum ressam olacağım diyorsa resim bölümünü yazsın. Çok çalışarak iyi bir yere gelebilir bknz taner ceylan. Uzun tek başına çalıştığı saatler var zor. Çizim dersi de verebilir ki gsf ye öğrenci hazırlayarak çok iyi paralar kazanan adamlarda var sürünen de var.
Kariyerinin başında sanatçılara asistanlık da yapabilir. Uzun zorlu bir süreç kendi iç disipliniyle sürekli çalışması gerek.
Bu arada diyelim ki grafik yazdı resim yapmaya devam edip kendini o alanda geliştirebilir ya da resim yazdı programları su gibi kullanıp grafik de yapabilir.
  • fasulyek  (31.07.17 18:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.