[]

Köpek tuvalet eğitimi

Merhaba arkadaşlar
4 aylık ingiliz spaniel cocker cinsi bir yavru kızımız var. 40 günlükken evimize geldi. Tuvalet eğitimini 2 aylıkken çözmüştük. Evin içinde belirlediğimiz yerde tuvaletini yapıyordu. bikaç hafta önce kız arkadaşımla şehir dışına çıkmak durumunda kaldık ve köpeği kız kardeşime bıraktık. Döndükten sonra da tuvalet için dışarı çıkarmaya başladık.
Ancak bu süreçten sonra tuvalet eğitimini tamamen unuttu. Ben de kız arkadaşım da sabahları evde olamıyoruz. Bu sebepten akşamları tuvaletini dışarı yapsa da gün içinde evin içinde eskisi gibi belirlediğimiz yere yapmasını istiyoruz. Ancak o yere tekrardan bir türlü alıştıramadık. Henüz yavru olduğu için gün içinde 6-7 kere çişini yapıyor. Israrla gazete üzerine değil gazetenin 1 metre sağına soluna yapıyor ve 2-3 haftadır bu şekilde bir türlü aşamadık. Ne yapsak bilemedik.
Oysa ki komut ve itaat eğitimleri çok iyi gidiyor. Otur-kalk-pati-dön yuvarlan komutlarını çoktan aldı. Yemek yemeden önce biz ye demezsek yemeğinin başında 20 dakika bekliyor. Dışarı çıktığımızda parkta tasmasız gezdiriyoruz ve hiç yanımızdan ayrılmıyor. O yüzden tuvalet eğitimini anlamadığını düşünmüyorum. Bir şeyleri yanlış yapıyoruz ki ya anlatamıyoruz ya da bize inat gazeteyi kullanmıyor.
Her türlü tavsiyeye açığız.

 
dediğiniz gibi yavru henüz, sapıtması çok normal.

evdeyken sık sık dışarı çıkarın, toprağın, çimin kokusunu alsın. çok zor kalmadıkça eve yapmaz. bu süre içerisinde, biz odanın bir bölümünü çit gibi kapatmıştık. 3m2 lik bir alan kalmıştı hayvana. parkeleri korumak için 3-4 kat muşambayla kapattık, üzerine gazete kağıtları yığdık. hem evde yokken o alandan çıkamadı, hem de sadece bir noktaya yapmaya alıştı. yabancıların kafes eğitiminin bir değişiği işte, mantık aynı. hayvan yattığı yere tuvaletini yapmıyor, o yüzden bizim düzenekte en uç köşeye yapıyordu. eve gelince de dışarı çıkarıyorum 50 dakikada bir. çok rahat oturmuştu sonrasında düzeni. bir gece evden hastaneye gitmek zorunda kaldık, eve geri gelemediğimiz için yaklaşık 28 saat evde kaldı. ve hiç tuvaletini yapmamış hayvan. tabi bu dediğim olay o kafes tarzı yerin olmadığı dönem. çünkü biz o metodu yaklaşık 3 ay kullandık sadece.

deneyin derim.
  • liriamer  (31.07.17 00:37:11 ~ 00:37:44) 
Bizler de @Liriamer'in anlattığı gibi çitlerle kapatarak kafes eğitimi vermiştik. En kolay tuvalet eğitim yöntemi budur. Denerseniz rahat edersiniz. Ancak sorunlarınızın bitmesine az kalmış, 6. aydan sonra bayağı rahatlayacaksınız. Dişinizi birazcık daha sıkın.


  • loras  (31.07.17 18:38:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.