[]

rusya tursuz rehbersiz gezmek için güvenli mi

trenle filan gezsek moskova, peterburg, hatta asya'nın içlerine doğru gitsek.
nasıl durumlar?
avrupa gibi mi?


 
bizzat gitme şansım olmadı ama aşırı gergin ve paranoyak bir rasiya aşığı olarak bunu o taraflarda yaşayan rus tanıdıklarıma çok sordum, gelsem gopnikler derimi yüzer mi diye. genel olarak güvenli olduğunu söylediler. her yerde geçerli olan klasik tedbirler rusya için de geçerli, onun dışında ayrıca bir sorun yok.

karayolu için riskli diyorlar ama. yani moskova'dan araba kiralayıp sibirya içlerine gideceğim dersen sıkıntı olabilirmiş, yıllarca tecrübesi olan kamyon-tır şoförleri bile bayağı çekiniyormuş o taraflarda. yol kesip adam tokatlama olayları sık oluyormuş bilhassa kazakistan'a yakın bölümlerde.

trenlerin kendisi son derece güvenlidir diye tahmin ediyorum. rusya'da değil ama ukrayna'da çok "üçüncü sınıf" seyahati yaptım, ki ukrayna rusya'ya kıyasla daha dandik ve riskli bir ülke genel olarak. internette okuduklarım o kadar moral bozucuydu ki sağ salim inebilirsem şükrederim diye düşünüyordum. hiçbir halt olmadı, aksine çok çok güvenliydi. sarhoş binen birkaç kişi vardı mesela belarus'ta, polisler tutup geçmişlerini skip attı adamların. gayet güvenli, hiçbir halt olmuyor.
  • der meister  (30.07.17 23:22:08 ~ 23:25:35) 
Şu an st petersburgda bi cafede biramı yudumluyorum, geçen hafta da moskova'daydım. Bu şehirlerde İstanbul'dan çok daha güvende hissettiğimi söyleyebilirim. İç taraflarını bilmem de bu iki şehir aynı birer avrupa şehri gibiymiş, hiç böyle beklemiyordum ben de. Yalnız kimse İngilizce bilmiyor, mojna olsun pajalusta olsun kiril alfabesi olsun gitmeden azcık bakmanın faydası olur.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (30.07.17 23:40:11) 
moskova ve petersburg'a gittim. petersburg moskova'ya oranla dha güvenli gibi. moskova istanbul gibi karısık, cok güvenli değil bence ama bu demek değil başınıza birşey gelir. ben olsam turla gezerdim


  • monicapp  (30.07.17 23:44:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.