[]

Konut Kredisi Erken Ödeme

Konut Kredimi erken kapatmak istiyorum. bu işlemi daha önce yapanlar faydalı-yararlı olup olmadığına dair bilgi verebilir mi?

5 yıllık çekmiştik 2 yılı kaldı. aylık ödeme 1500. kar eder miyim yoksa değmez mi?

bir de bütün bankalar bu işlemi yapıyor mu?

 
Evet yaparlar. Fakat ödeyeceğiniz miktarın %2 si kadar ceza ödemeniz gerek. Ayrıca siz çoktan faizin çoğunu ödemişsinizdir, şu halde çok gereksinim yoksa elinizde nakit tutup yatırım yapmak daha mantıklı.


  • vampir akrep  (30.07.17 22:06:37) 
5 yıl önce muhtemelen düşük faizle çekmişsiniz. 3 yılda faizin cogunu tahsil etmişlerdir, geri kalanın cogu ana paradır. finansal açıdan şu saatten sonra kapatmak mantıksız olur.


  • nuisance  (30.07.17 23:13:26 ~ 23:13:38) 
5 yıl öncekinin faizi şimdiden çok daha yüksekti. biz 1.05 gibi çekmiştik şimdi faizler 0.88 civarında. 60 bine 90 bin gibi bir dönüşü vardı nerdeyse 1.5 katı.

internetten hesapladığımda 5 bin tl karda gözüküyorum ama bankaya gidince işler değişir mi? erken ödeme cezası da 607 lira olarak görünüyor
  • yüzyıllık yalnızlık  (30.07.17 23:21:56) 
finansal açıdan:

1. "faizin çoğunu ödemek" diye bir şey yok. faiz çoktu çünkü anapara da çoktu.
2. krediyi erken kapamak geç kapatmaktan iyidir diye bir şey de yok. faiz sabit zira.
3. kredi erken kapatılarak "kar" elde edilemez. anapara erken ödenirse, daha az faiz işler. ödemeyi planladığınız faiz cebinizde kalır. buna kar denemez. olsa olsa tasarruf denir.

burada tek bakacağınız şey şu olmalı: elinizde krediyi kapatmak için bekleyen para ile, krediyi kapatmazsanız, ne yapacaksınız? ilk akla gelen şey mevduat o nedenle de kredi faiziniz net mevduattan yüksekse, kapatın gitsin. birbirine çok yakınsa (mesela 1.05 ise), kapatmasanız da olur, acil durum için likidite elinizde kalmış olur.
  • 507  (30.07.17 23:37:24 ~ 23:39:41) 
Kredi dökümüne bakarsanız dendiği gibi faizin çoğunu ilk yıllarsa alıyorlar daha sonra ana paranızı. Yani pek bir avantajı olmayacak gibi yine de bankaya gidip sorarak öğrenin. Ona göre ne yapacağınıza bakarsınız


  • cemallamec  (30.07.17 23:55:26) 
tahminim 4bin tl felan geri alabilirsiniz. nakit paraya ihtiyacınız yoksa kapayın. fakat normal şartlarda 2 yıl vadeli bu kadar nakiti 4bin tl faizle alamayacağınız bilin demek istedim.


  • nuisance  (31.07.17 01:42:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.