[]

iş + dil

günde 8-9 saatim işte geçiyor, boş zamanlarımda orta seviye olan ingilizcemi çok iyi seviyeye çekip yanına ispanyolca koymak istiyorum günde kaç saat çalışma ile kaç ayda hallolur bu iş , daha önce bu şekilde dil öğrenmiş veya dil öğrenmekle arası iyi olan arkadaşlardan tavsite istiyorum




 
30-40 iş gününe hallolur.


  • liriamer  (30.07.17 18:39:24) 
Bence trollenecek bir sey yok, gayet normal soru sormus.tabi arkadas konuyu biraz "task" mantigiyla ele alinca komik olmus hafif.


  • Deathrow  (30.07.17 18:43:38) 
stephen hawking falan kısa sürede halledebilir. bence günde 3 saat ile 2 ay.


  • diffarentiationation  (30.07.17 18:51:26) 
nesi komik amk 1 sene diyin 2 sene diyin ama bi fikir verin. bi baltaya sap olamamış adam yorum yapmasın


  • docrivers  (30.07.17 18:59:33) 
ben almanca öğrendim. 2 yılda b2 denilen seviyeye geldim, haftada 2 gün akşamları 3'er saat kurs, haftasonu da kendim 6-7 saat çalışarak.
b2 upper intermediate mi ne oluyor işte.
bence ingilizce için en az 1 yıl, ispanyolca için ise 2 yıl diyelim temizinden.
  • cedex  (30.07.17 19:01:38) 
hem türklere hem ispanyollara ingilizce öğretmiş biri olarak söyleme ihtiyacı duyduğum birkaç şey var:

1- orta seviye dediğin ingilizcen çok yüksek ihtimalle a2 civarındadır. speaking-listening-writing-reading içeren bir sınavla seviye tespitini yapmanı tavsiye ederim.cambridge'in sınavları seviye tespiti açısından çok başarılı. toefl ve ielts önermiyorum çünkü bu iki sınav bütün skalayı kapsarken cambridge sadece başvuracağın seviyeyi kapsar.

2- ingilizce seviyen tespit edildikten sonra eksiklerine bakılır. eksiğin gramerse kendi başına bile öğrenebilirsin. ama eksiğin özellikle konuşma ve yazmaysa yardıma ihtiyaç var.

3- eksiklerin de belli olunca bu eksikleri gidereceğin bir çalışma programı çıkarılır. o programı takip edersin. yine senin eksiğine, dil öğrenme konusundaki yatkınlığına, ne kadar açık bir insan olduğuna (bazı öğrenciler müthiş potansiyel barındırsalar da utangaç oldukları için konuşturmak zor olabiliyor) bağlı olarak değişir.

b1 sınavını geçecek ingilizcen varsa, sana yol gösteren biri varsa günde 1-2 saat çalışmayla yaklaşık 6 ayda b2 seviyesine gelirsin. tabii bunları ortalama kişiler için söylüyorum. daha çabuk veya daha yavaşsan süre değişir.

tek başına çalıştığın takdirde de deneme/yanılma sürecini sık sık yaşayacağın için 1 seneye yakın uğraşırsın sanırım b2 için. c1 ve ötesindeki seviye ise bol bol konuşmak ve yazmakla oluyor, c1'de öğreneceğin gramer çok az çünkü. ayrıca c1 seviyesi akademik ingilizce aynı zamanda, soyut düşünme becerilerinin de gelişmiş olması lazım. yani c1 sadece ve sadece ingilizce değil. türkiye'deki insanların çoğu türkçeyi b1-b2 seviyesinde konuşuyor, bu da şahsi gözlemim karşı çıkan olursa tartışmaya açığım.
----
biraz ispanyolca da biliyorum, sınava girmedim de b1'i bitireli epey oluyor b2'yi ya geçmişimdir ya sınırındayımdır. ingilizceyi c1'e çıkarttıktan sonra ispanyolca öğrenmek daha kolay olacaktır. ispanyolca hem türkçeyi hem ingilizceyi andıran bir dil belli oranlarda. ama isimlerin cinsiyeti olması, nesne zamirleri, dilek kipi, şart kipi, geçmiş zamanlar kafa karıştıracak konulardan ilk aklıma gelenler. ben bildiğim ispanyolcanın çok büyük bir kısmını ispanya'da öğrendim, burada o eğitim nasıl veriliyor bilmiyorum ama kendi tecrübemi şöyle anlatayım: 5 ay ispanya'da kaldım ve ingilizce konuşulmayan bir kasabada yaşıyordum. dışarıda geçen vakitte sürekli ispanyolcaya maruz kalıyordum yani, ve akşam işten çıkıp eve geldiğimde de bir iki saat ispanyolca çalışıyordum. bu şekilde üçüncü ayın sonunda b1 seviyesine ulaşmıştım. türkiye'de tek başına veya kurs/özel ders ile alacağın eğitimde 10-12 ay civarında b1 olursun diye tahmin ediyorum.

dil öğrenmek sabır ve irade işi. ne yaptığını bilerek çalıştığın müddetçe sonuç alacağını ben garanti ediyorum, ama istediğin yere ulaşmanın ne kadar süreceğini sana kimse söyleyemez.
  • reavelyn  (30.07.17 19:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.