[]

SQL öğrenmek ve tavsiyeler

Merhaba,

Sanırım bana SQL lazım olacak..Utanarak söylüyorum ki ben SQL bilmiyorum..Öğrenmek istiyorum.

Beni tamamen sıfır kabul etseniz öğrenmem sizce ne kadar vakit alır günlük 1-2 saat ayırmayla?

Ona göre plan program yapacağım da...

Bir de bilinen internet kaynakları dışında ne önerirsiniz?

 
çok sıfırdan başlıcam, mantığından itibaren diyorsan : www.kitapyurdu.com

onun haricinde mantığı bildikten sonra devamı çorap söküğü gibi geliyor. çok zor değil ama sana hangi seviyede lazım mesela? neden lazım?
  • rayde  (30.07.17 13:30:56) 
@rayde

IT den gelmiyorum ama malum data analizi yapabilecek ve yorumlayabilecek seviyede olmak istiyorum. Tamamen bir datebase developer olmak için değil.
  • qazaqwsx  (30.07.17 13:47:55) 
w3school'dan 2-3 saatte belirli düzeyde öğrenebilirsiniz, çok zor değil, bunun gibi internette başka öğrenme yerleri de vardır.


  • gezegen olan pluton  (30.07.17 15:00:49) 
Diger onerilere ek olarak;
1-) www.codecademy.com Bu adresten uygulamali olarak giris seviyesinde ucretsiz egitim alabilirsiniz.
2-)Uzerine Udemy ve Pluralsight gibi sitelerden kampanya denk getirip guzel dersler alabilirsiniz.
3-)Hackerrank.com'a uye olup oradaki egzersizleri cozmek cok iyi pratik saglar.
4-)Microsoft'un AdventureWorks isimli egitim amacli guzel bir veritabani var. Onu indirip uzerinde bolca query yazabilirsiniz.

Sure icin bir sey soylemek cok zor. Tamamen motivasyonunuza ve yatkinliginiza bagli.

SQL dili ingilizce konusmaya benzedigi icin syntax'i cozmeniz cok hizli olur. Ancak orta-ileri derece sorgular yazmak icin bolca pratik yapmaniz, gruplamayi, join kullanimini, veri tiplerini guzelce ogrenmeniz gerekir.
  • mononoke  (30.07.17 16:16:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.