[]

Hizmet pasaportu (Gri pasaport)

Merhabalar. Bu sene İtalya'da bir konferansa katıldım ve kurumum aracılığı ile gri pasaport çıkarttım. Görevlendirme belgem ve kurum onayım ile sorunsuzca gittim geldim. Pasaportun süresi Aralık ayında bitiyor.

Sorum şu, ben bu pasaport ile örneğin sakıza 1-2 günlük seyahat planlayabilir miyim? Avrupa ülkelerine nazaran daha esnek olur mu, yoksa yine kurum onayı ve görevlendirme belgesine ihtiyacım var mı? Bilgisi olan veya tecrübesi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.


 
aynı ikilemi ben de yaşadım. gitmedim ama bir yere. pasarportu verirken polis memuru tanıdıktı, ona sordum böyle yapsam ne olurdu diye. adam "iyi ki yapmamışsın kendini de bizi de uğraştırırdın şimdi" diye yanıtladı.

benim bundan anladığım pasaport hala sorunsuzca kullanılabilse de olay farkedildiğinde sorun olma olasılığı var.
  • ron dennis  (30.07.17 13:18:33) 
yunanistan'in vize kosullarina bakarsaniz gecerlilik tarihine en az 90/180 vs kac gun kalmis sarti istiyor. eger bu konuda bir sikinti yoksa gidebilirsiniz. sistemde sizin gorevli olup olmadiginiz gorunmuyor. ancak gri pasaport oldugundan sinirdan cikarken kurumunuzdan cikmasinda bir engel yoktur yazisini almaniz gerekir yine. hangi tarihlerde gidip gelecekseniz o tarihlere iliskin bir yazi olmali. yunanistan tarafinda ise pasaport polisi gelis amacinizi sorabilir. belge gostermeseniz bile o sirada orada bir toplanti vs hakkinda bilgi sahibi olursaniz birseyler sallarsiniz. problem olmaz.


  • bim tribi  (30.07.17 14:36:02) 
Gri pasaport görevlendirmeye göre çıkar. Usulen görevlendirme olmadan kullanmaman gerekir.

Hele şu OHAL döneminde böyle bir harekette bulunma derim. Sonra canın sıkılabilir.
  • faith no more  (30.07.17 15:05:04) 
En son 2012'de kullandım ama orada şöyle bir sorun yaşamıştım. Gri pasaportla aktarmalı ya da aktarmasız bir şekilde ilk gideceğin yerin ve son döndüğün yerin görevlendirmenin yapıldığı yer olması gerekiyordu. Benim de bir konferansım vardı ve konferanstan sonra arkadaşı ziyaret etmek için başka bir ülkeye gitmiştim. Geri dönmem için görevlendirmenin yapıldığı ülkeye geri dönmek zorunda kalmıştım. 5 yıl içinde değişti mi bu durum bilmiyorum. Yani Türkiye-İtalya-Yunanistan-İtalya-Türkiye yapabilirdin ama bir de şu an görevlendirmesizsin. Sorun yaşar mısın, bilmiyorum.

Bir de, o kısmı bizim rektörlükle ilgiliydi ama gri pasaportu süresi dolsun dolmasın, dönüşten sonra bir ay içinde teslim etmezsen, konferans ödeneğini geri alıyorlardı mesela.

Ayrıca, bir de etik sorunu var. Gri pasaport size bir görevlendirme için ve devletin bir kurumunu temsil etmeniz için verilmiş bir pasaport.
  • aychovsky  (30.07.17 15:11:47 ~ 15:43:43) 
Kesinlikle yapmayın! şahsi pasaport çıkartın değmez gerçekten


  • yüzyıllık yalnızlık  (30.07.17 15:52:03) 
Ron dennis +1
Çeşitli fb gruplarında çok tartışılıyor bu konu. Normalde görevlendirme harici kullanman doğru değil. Kullananlar var ama yakalanırsan sıkıntı, hele ohal'de başına ciddi dert açabilir.

  • manuel mandalina  (30.07.17 17:03:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.