[]

alışveriş sonrası indirim

selam,
geçen Boyner'den yüklü bi alışveriş yaptım. aldığım hemen her ürün tekrardan indirime girmiş. bi kısmını giydim, bi kısmını da yıkamış bulundum ama hiç kullanmamış olduklarım da var. mesela 210'a aldığım bi ayakkabı var, ayakkabı 160 olmuş ve hiç giymedim henüz.

bu farkı geri almanın tek yolu ürünü iade edip yeniden almak mı? ürünü getir götür yapmadan çözmemin yolu var mıdır?

 
cayma hakkını kullanarak iade edebilirsin, sebep belirtmene gerek yok.

not: başka yolu yok.
  • goodz  (29.07.17 23:42:14 ~ 23:45:16) 
@kakao, ne münasebet yahu, Boyner'in 30 gün koşulsuz iadesi var kullanılmayan ürünler için.

edit: arkadaşlar soruyu iyice okumadıysanız cevap vermeye de zahmet etmeyin lütfen.
  • manuel mandalina  (29.07.17 23:42:40 ~ 23:43:51) 
E biliyorsun iste cevabi, daha Niye sorup millete kiziyorsun bir de.


  • baldur2  (29.07.17 23:57:55) 
Peki ürünün fiyatını yanlış girdiler ve size ucuza verdiler diyelim. Gelip sizden aradaki farkı rica etseler verir misiniz?


  • malheiros  (30.07.17 00:06:09) 
malheiros yaklaşımın yanlış.


  • goodz  (30.07.17 00:07:28) 
@goodz, hocam sizin bahsettiğiniz cayma hakkı internet üzerindne alınan ürünler için geçerli olan bir hak diye biliyorum ben.

mağazadan fiziksel olarak teslim/satın aldığımız üründe cayma hakkı yoktur diye biliyorum. yanlışsam doğrusu öğrenmek isterim.
  • mahone  (30.07.17 00:13:10) 
Alırsınız. Burada yazılanlara kulak asmayın.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (30.07.17 00:38:36) 
Acilin, ben yaptım bunu. Zara'dan bir mont almistim, aldiktan sonra da, oldugu gibi gardroba koydum kaldi oyle unuttum 2-3 hafta. Sonra bir gun zara nin onunden gecerken indirim afisini gordum, uceri girdim. Benim monta baktim 100tl indirim var üzerinde. Gittim onu da aldim. Evdekini de goturuo iade ettim ertesi gun, 100tl kara geçtim :)

Kisaca sorunun cevabi evet. Cayma hakkin var direkt. Suresi dolmadigi surece iade edersin. Urunu internetten almis olmana falan gerek yok, kusurlu olmasina da gerek yok. Yukaridakiler yanlis biliyor kulak asma.
  • stavro  (30.07.17 00:40:38 ~ 00:43:34) 
m.facebook.comşikayet-var/ani-yapılan-indirimler-tüketicinin-canını-sıktı/492425624388/


son paragrafı okuyun lütfen. eskiden belli bir sure içinde, ürünün fiyatında belirgin bir indirim olursa direkt gidip farkı alabiliyordunuz. urunu iade etmenize gerek olmuyordu. fişinizle gitmem yeterli idi. şimdi o kural kaldırılmış. biraz dolaylı hale gelmiş.
  • balik kraker  (30.07.17 00:55:07) 
şöyle toparlıyim; öncelikle bu fark alma olayına dair okuduğum istisnai bişey vardı, belki bilen vardır diye sormak istedim.

@baldur, insanlar düz iade konusu gibi düşünüp cevap vermiş, ben başka bişey soruyorum.

@kakao, giydiğim ve yıkadığım ürünleri iade etmeyi, bunlardan fark almayı falan düşünmüyorum haliyle, bunu girizgah olarak yazdım. aynı mağazadan 6 ay önce bir ayakkabı aldım, evde bi kaç saat giydim, rahat edemeyince verdim ve iade aldılar.

@malh, sorunun sorumla alakasını anlayamadım.

@troll, mağazayı iade politikası nedeniyle belirtiyorum işte.

@bayc, burada rezaletlik bi durum yok. serbest piyasa ekonomisi koşulları içinde herkes gibi ben de paramı efektif kullanma peşindeyim.
  • manuel mandalina  (30.07.17 01:06:29) 
@stavro, en son öyle yapacağım zaten ama ürünleri götür getirden başka bi yol var mıdır, onu öğrenmek istedim.

@balık kraker, çok yaşa! işte bunu soruyordum.

edit: sonuçta götür getir yapıcam gibi duruyor. teşekkürler.
  • manuel mandalina  (30.07.17 01:08:54 ~ 02:41:33) 
bugün mağazadan işin aslını öğrendim. iade süresi (30 gün) içinde alınan üründe indirim olursa, fatura ve ürünle müşteri hizmetlerine gidiyorsunuz, kağıt üstünde iade alıyorlar ve yeniden satışını yapıyorlarmış. böylece indirimden faydalanabiliyoruz. meraklılara bilgi, desteksiz atarcılara kapak olsun :F


  • manuel mandalina  (07.08.17 00:28:17 ~ 00:28:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.