[]

Perşembe günkü yağmur afet ilan edildi mi? Ev-eşya için neler yapılabilir?

Merhabalar

Bahçelievlerdeki evimde oturan bir kiracım var. Maalesef perşembe günkü yağmurda evini su basmış. Halılar eşyalar fln baya kötü olmuş. Parkeler de muhtemelen kabaracaktır su aldığı için. Mağdur olmaması için önümüzdeki ayın kirasını almamayı düşünüyorum. Ama bu konuda birkaç sorum olacak.

- DASK'ım vardı. Bu konuda dask bir şey yapabilir mi? Hem içindeki eşyalar, hem ev için? (Kendi çalıştığım bankadan yaptırdığım için p.tesi oraya da soracağım tabi)

- Devlet bir şey yapar mı bu konuda? (Böyle bir çalışma gerçekleşti mi?)

- Bahçelievler belediyesi bir şey yapar mı acaba? (Sitelerine baktım ama bir şey göremedim. P.tesi günü arayacağım numaralarını)

 
DASK'ın kapsamı: "Bu sigorta ile, depremin doğrudan neden olduğu maddi zararlar ile deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, dev dalga (tsunami) veya yer kaymasının sigortalı binalarda neden olacağı hasarlar (temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, bahçe duvarları, istinat duvarları, tavan ve tabanlar, merdivenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar, bacalar ve yapının benzer nitelikteki tamamlayıcı kısımlarında meydana gelenler de dahil olmak üzere), sigorta bedeline kadar Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından teminat altına alınmıştır."

Ben geçen gün arabanın trafik sigortasını yaptırınca, belirli bir indirimden yararlanmak için yangın sigortası da yaptılar. Adı yangın fakat içeriğinde sel ve su baskını için de 12.500₺'lık bina ve eşya teminatı var. Öte yandan eşyanın tanımını da şöyle yapmış "Konutta bulunan sigortalı, birlikte oturan aile bireyleri veya birlikte yaşadığı kimseler ve ev çalışanlarına ait ev eşyası ve kişisel eşyalardır."

Sigortayı kim yaptırırsa, onun ve onla birlikte yaşayanların eşyaları olarak geçiyor. Mesela evi siz eşyalı kiralamış olsanız olurdu ama kiracının eşyalarını karşılamaz gibi görünüyor. Yine de bir sigortacıya sormanızda fayda var...
  • malheiros  (29.07.17 23:39:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.