[]

gürültü - ışık - uyku etkileme? tik garantili anket...

çok çok yorgunkenki halinizi saymıyorum tabii. o ayrı.

ortalama bir gece uyuyacağınız zaman:


1. gürültü sizi nasıl etkiler? top atsan duymam mı dersiniz? çıt çıksa uyanır mısınız?

2. ışık nasıl etkiler? zifiri karanlık mı olmalı? ışıkta rahat uyur musunuz yoksa?

 
1. Eğer yorgunluktan/uykusuzluktan bayılıp uyuma durumu yoksa, gürültü çok etkiler, uyanırım.
2. Zifiri karanlıkta uyuyamıyorum, çok az loş bir ışık olması lazım.

  • fengari  (29.07.17 23:19:30) 
1- Ağır etkiler uyuyamam hiç.
2- Az da olsa etkiler.

  • goodz  (29.07.17 23:21:32) 
1. Top atsalar uyanmam. Gerçi bir sefer yan odamda yedi kişilik alkollü, bağırmalı parti vardı uyanmıştım ama milletin uyandığı şeye genelde uyanmam. Aynı evin alt katında mobilya kaldırıp indirdiklerinde ve düşürdüklerinde duymuyorum mesela.
2. Gözüme fener sokarlarsa belki uyanırım. Zifiri karanlıkta uyuyamam, çok rahatsız olurum.
Tam tersine uyumak için biraz gürültü ve ışığa ihtiyacım var. Üniversitede yurtta kalırken oda arkadaşım televizoyn getirmişti ve tek televizyon bizdeydi. Odanın herhangi bir saatinde 10 kişi olurdu, ya televizyon ya ışık hep açık olurdu ve hep muhabbet olurdu. En iyi ihtimalle odada ışık açık sabahlayarak çalışanlar olurdu. O ortamda 5 yıl geçirdim. Şimdi gürültü ve ışıksız uyuyamıyorum.
  • aychovsky  (29.07.17 23:24:30 ~ 23:33:12) 
1) nefes sesinden bile uyuyamadığım oluyor.
2) zifiri karanlık olmalı. Elektronik eşya ışığı bile rahatsız ediyor.

  • irene  (29.07.17 23:25:17) 
ikisi de çok etkiler. uyku gözlüğü, kulak tıkacı gibi güzel icatlarla bertaraf etmeye çalışıyorum.


  • manuel mandalina  (29.07.17 23:30:38) 
1- gurultulu ortamda yatip uyuyabilirim uykum geldiyse. Ama uykudayken ses oldugunda uyanırım, top atsalar uyanmam degil. Bazi siradan seslere uyanamayabilirim ama siradisi bir sese - sinek viziltisi kadar bile olsa - uyanirim. Bir seye karsi tetikte uyuduysam ciplak ayakla yurume sesine bile uyanirim. Tetikte falan değilsem gürültü sorun degil.

Ayrica etrfimda birbiriyle muahbbet eden 5-6 kisi olsun, ustune bir de tv acik olsun sorunsuz uyurum uykum varsa. Uykum yoksa ne yaparsan yap uyuyamam zaten.
Kısacası odadan buharli tren falan gecmiyorsa gurultu cok da problem degil benim icin.

2- guzel soru. Soyle soyleyeyim, dun gece lambayi sondurmeyi unuttum, sabaha kadar lamba yanık yattim. Odadaki lamba da odaya isigi biraz fazla gelen cool-white led lamba.
Hemen hemen her zaman pc yi acik birakip yatarım, ekranda da YouTube'dan bie belgesel acip oyle birakirim ve ses de açık olur.
Hatta odada lamba yanarken daha rahat uyuyorum diyebilirim daha da ileri gidip. Oda tamamen karanlik olduğunda uykum yavas yavas acilmaya basliyor ve bir noktadan sonra uykudan eser kalmiyoe cin gibi oluyorum.
Bazen uyuyamayıp kalkip lambayi yakip geri yattigim olur, bazen de lamba zaten aciktir ve uzanmisimdir lambayi kapatmadan devam eder uyurum.
Butun evin isiklari yansın hic problem degil.

Bende halihazırda uyku problemi var, uykum kactigi zaman karanlik-aydinlik, sesli-sessiz ortam farketmez s*ksen uyuyamam.

Uykum varsa isik ve ses problem degil, aksine tamamen karanlik ve sessiz ortamda uyuyamıyorum genelde. Uyusam da daha gec daliyirum uykuya. Isik varsa uykuya daha hizli dalarim. Su anda da isik acik ve uykum gelmeye basladi, kapatmadan yatacagim:)
  • stavro  (30.07.17 00:21:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.