[]

Abimin garip renk körlüğü

kişisel bir merak sadece belki açıklaması olan vardır diye buraya yazayım dedim. abim renk körlüğü testlerinde bir şey görmesi gerektiği yerlerde hiç bir şey görmüyor. normal insanların görmeyip renk körlerinin görmesi gerekeni de görmüyor. değerli taşlardaki kırmızı ve yeşil hemen her zaman karıştırıyor ama trafik lambalarını domatesi salatalığı vb. şeyleri hep doğru görüyor. ben hala anlamadım renk körü mü değil mi diye, yalan söyleme ihtimali de yok 10 yıldır ısrarla yalan söyleyeceğini düşünmüyorum. nedir bu işin aslı astarı?




 
Onlarca tip renk körlüğü var. Ve sadece kırmızı ve yeşili ayırdedemiyor değiller. Kolayca teşhis koyulabiliyor.


  • goodz  (29.07.17 20:02:34) 
Var böyle bir çeşit. Benim kardeşim de sari ve yeşil içiçe oldugunda ayırt edemiyor o renkleri. Normal hayatında bir sorun olmaz sadece pilotluk gibi bir mesleği yapamaz demişti doktor. Bazen de bilgisayar oyunlarında haritayı zor okuyor, o kadar.

Söylenildiği gibi renk körlüğünün onlarca çeşidi var.
  • fraise  (29.07.17 20:48:11 ~ 21:03:32) 
O testler çok güvenilir değil elbette onlarca renk körlüğü var, ama bahsedilen yuvarlakli testlerde hipermetrop ve astigmat olanlar karıştırabiliyor. Uzmanindan yardım alın nette ki testler aldatıcı olabilir


  • Fritz-X  (29.07.17 20:57:27) 
ben de renk körüyüm testleri göremiyorum.ama ben turuncu yeşil arasını bazen farkedemiyorum.örnek olarak böyle içine sarı katılmış turuncu ile böyle çimlerin uzaktan baktığın hali gibi.böyle tonlarını.birsürü renk körü şekli var.


  • birdposing  (30.07.17 03:37:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.