[]

bu tespitim dgru mu?

bi arkadaş evleniyordu. altin falan muhabbeti dondu. yabanci olan sasirdi.

sonra üzerine düşününce şu sonuca ulaştim.

türkiye gibi muhafazakar Ortadoğu ülkelerinde parasız piulsuz evlenmek çok yaygın olduğu için altin takmak hediye değil ekonomik yardımdir(istisnalar var elbet). parasız piulsuz evliligin sebebi ise, çoğunlukta aşk değil cehalet, çevre baskisi, tren kaçıyor korkusu.

 
Evet katiliyorum. Zaten egitimsiz kesime baktigimizda kadinlarda ve erkeklerde 25 alti evlilik goruluyor. Kadinlar artik 30'lu yaslarda ilk cocugunu yapiyor. Hic biri de dusuk yapmiyor. Cocuklari da hamilelikle ilgili bilgileri sayesinde saglikli olarak gelisiyor, doguyor ve buyuyor. En fazla dusuk aslinda erken yasta evlenip hamileyken cocugu cahillikten dusurenlerde goruluyor. Cahillerin en onemli argumani budur ya, kadinlar 30'dan once evlenip cocuk yapsin diyorlar. Hatta ne 30'u, 20'den once!

Erkekler de 28, 30 yasina geldiklerinde bekar yasitlarini goruyorlar ve hayati yasayamadiklarini fark ediyorlar. Onlar da eslerini aldatmaya basliyor. Esnaflara bakarsaniz eger karisini aldatmayan varsa iclerinde aralarina bile almazlar. Ama surekli dinden soz ederler orasi ayri. O adamlar da cocuklarini kendileri gibi maco, dusuncesiz, cahil yetistiriyor. Ekside bir baslik vardi, oglunu genel eve goturen binlerce baba varmis ulkede.

Once egitim (diploma = para icin degil, okumak ve ogrenmek icin egitim alan), hatta okuduklari icin de aslinda biraz daha fazla kazananan, okumasa da birkac yil calisip para biriktiren, birkac kadin ve erkek taniyip iliskileri ve en onemlisi kendini taniyan insanlarin iliskileri daha saglikli olacaktir. Zaten 25 yasindan evlenmedikleri icin de kimsenin altin takmasina muhtac olmayacaklar.
  • Traveller  (29.07.17 11:55:21 ~ 12:05:14) 
parasız pulsuz evliliğin sebebine kadar doğru.


  • güneyli çocuk  (29.07.17 12:25:41) 
Çoğunlukla aşk değil cehalet, çevre baskısı, tren kaçıyor korkusu ve hatta nispet olarak evlenen dahi var, ben de şahit olduklarımla böyle düşünüyorum. Fakat parasız pulsuz kısmı bence tam öyle değil. zengin değilsen orta halli bir ailenin düğün yapması, ev kurması, o aradaki masraflar vesaire ciddi bir birikim istiyor ve bu da çok kolay değil malûm. Kaç zaman süren taksitleri geç sadece güzel bir yerde yemekli düğün bile fahiş fiyat. evet altının bir maksadı da yardım hediyesidir ve bence güzel bir düşüncedir.


  • mslny  (29.07.17 13:24:57 ~ 14:53:07) 
Eski Türklerden gelen geline hediye mahiyetinde yüz gorumlugu hala yaşayan bir gelenek, altın almanın fakirlikte hiç alakası yok nispeten orta ve zengin kesimde altın takıyorlar, ülkemizde çeyiz kültürü var koskoca Germiyanoğlu beyliği çeyiz hediyesi olarak Osmanoğullari'na arazi vermişti. Kültürümüzden kalan bir gelenek fakirlik vs etkisinden değil Hristiyan'larda drahoma vardı mesele kısacası düğün evlilik işlerinde hediye para yakın çevresinden geliyor. Ortadoğu diye aşağılık kompleksine girmene gerek yok onlarda drahoma var. Kültürel olgu de geç gelen altın ile ömür boyu geçim sağlamiyor kimse. tek fakir olan millet biz değiliz


  • Fritz-X  (29.07.17 13:53:57) 
yabancının şaşırmasına kadar cevap vereyim, sorunun gerisi gereksiz çıkarımlar içeriyor göz attığım kadarıyla.

altın takmak daha çok gelenekle alakalı bence de. yabancı vatandaş kendilerinin registry yaptığından, düğüne hediye almak isteyenlere yüzlerce dolarlık seçilmiş hediyeleri kitlediklerinden bahsetmedi mi?
  • manuel mandalina  (29.07.17 14:18:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.