[]

bozulan telefondan veri kurtarılabilir mi?

LG G2 model telefonum youtube'da video izlerken birden dondu, kapama tuşuna bastım uzunca kapatıp açayım diye ama ekran karardı ve kararış o kararış. birkaç gündür hiçbir şekilde açılmıyor, şarj almıyor vs.

Derdim, hafızasında silinmesini hiç istemediğim çok değer verdiğim birkaç foto var. gösterdiğim 2 telefoncu da (biri lg'nin yetkili servisi olmak üzere) tamir edersek veriler silinebilir, yapacak bir şey yok dedi. ya sonuçta o veriler telefonun içindeki bir donanımda depolanmıyor mu? yapacak bir şey neden olmasın ki?

ya da başka bir hal çare düşünülebilir mi, aklıma hiçbir şey gelmiyor.

 
Benim g4 bootloopa girdiğinde içindeki tüm verileri almıştım. Simkartı hafıza kartını çıkarıp bilgisayara bağlamayı deneyin.


  • curukturpkokusu  (29.07.17 01:00:36) 
Su haliyle bilgisayara baglayin eger bilgisayar telefonu goruyorsa isiniz kolay zaten ko duyuru actiginiza gore gormuyor demekki bilgisayar...

Arka kapagini acin. Onu eski bir kredi karti vs ile acabiirsiniz. Ince uclu bir tornavida ile icteki vidalari sokun. Acma kapama tusunun oldugu paneli cikarin. Bataryanin flexisini cikarin (bataryanin ustunde tam orta kisma denk geliyor 5 mm kadar karemsi birsey) cikardiktan sonra acma kapama tuslarini geri takip (vidalamadan) acma tusuna basip 5 sn kadar bekleyin. Sonra bataryanin flexisini tekrar takip telefonu vidalayin. Tekrar sarja takin. Buyuk ihtimal olur. Ama olmazsa da bir telefoncuya goturun batarya degisecek deyin. Eger degistirdiginde de acilmiyorsa sadecr yazilim atan telefon tamircileri var. bunlar izmirde mesela cankaya telefoncular carsisinda 2 tane var pek yok oyle sadece yazilimci... bu arkadaslar bir sekilde 20 30 liraya kurtariyor icindeki bilgileri... izmirdeyseniz adres verebilirim yazilimcilarin.
  • ismira007  (29.07.17 07:37:42) 
Ilk cumlede ko yazmisim ne demek ben de bilmiyorum :(( zaten demek istedigimi anlamissinizdir :)


  • ismira007  (29.07.17 07:38:49) 
ko=ki çözdüm :)

google photos fotoğrafları senke tmiş olabilir? belki bilmiyosunuzdur diye söyledim.
photos.google.com
  • supergirl  (29.07.17 13:56:43) 
öncelikle hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.

@prhn geçmiş olsun size de. bir çözüm yolu bulursam mutlaka haber ederim:)

@curukturpkokusu @ismira007 bilgisayara bağlamayı denemiştim, bilgisayar bana usb portuna bir şey takmaya çalışıyorsun ama okuyamıyorum ben bunu, bozuk bu dercesine bir uyarı çıkardı. görmüyor yani telefonu. pil olayını da denemeye kalkışmıştım. vidaları falan söktüm ama adeta pil kaçmasın dercesine oradan buradan sıkı sıkı bağlamışlar onu oraya. kesin içine ederim ben bunun diyerek yarıda bıraktım girişimimi, paşa paşa geri taktım kapağı.ve ne yazık ki istanbulda yaşıyorum, burada nerede bulurum öyle bir yer bilmiyorum.

@supergirl hiç aklıma gelmemişti bu, şimdi baktım ama ne yazık ki öyle bir senkron durumu olmamış. teşekkür ederim yine de

sanırım en sonunda pes edip resetlemeyi deniycem telefonu:/
  • it oynamis yonca masarasi  (30.07.17 00:02:51) 
selam, ismira007 isimli arkadaş da tarif etmiş benim de tavsiye edeceğim öncelikle o olurdu. eğer cihazın arka kapağını açtıysanız üst kısımdaki tüm vidaları söküp ardından bataryanın fleksini ince uclu birşey ya da tırnakla kaldırın. 1 dk. kadar bekledikten sonra takın. ikinci alternatif ise bu sefer alt kısımda bulunan siyah ince kenarlı l şeklinde olan parçanın (anten ve hoparlör) tüm vidalarını sökün. yatay biçimde iki tane fleks bağlantısı göreceksiniz. onlar yerinden oynamış olabilir. söküp tekrar takmanızda fayda var. korkmayın kolay kolay bozulmaz :) youtube üzerinden "lg g2 disassembly" diye aratarak videosuna da ulaşabilirsiniz. tüm bunlardan sonra cihazı şarja takıp 3 saat kadar bi bekleyin. eğer batarya komple bitmişse açılması biraz uzun sürebiliyor. akıllı telefonlarda bataryanın asgari açılma oranı %2'dir ve bu seviyeden sonra cihaz açılabilr. umarım kurtarabilirsiniz verilerinizi. not : eski bir lg personeli.


  • allegrezi  (30.07.17 22:38:40) 
vallahi helal. saygı duydum :)


  • supergirl  (13.08.17 23:15:10) 
@prhn vallahi kendi verilerim kurtulmuş gibi sevindim, gözünüz aydın:) benimki mevta, ana kart yanmış o yüzden hiç girişmedim tekrar arkasını açmaya.


  • it oynamis yonca masarasi  (15.08.17 21:16:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.