[]

Deli Mutfağı, İçecek Yapma Geliştirme

Merhaba mutfak guruları

yaz günleri için soğuk içecek geliştirme icat etme derdindeyim.

mesela, 1 litre sıcak su

4 tane boğürtlen çayı
1 tane kuşburnu çayı
1 dilim limon
1 dal nane
15 20 tane şeker.

çay çıktıktan sonra süzüp dolaba koy, soğuyana kadar bekle sonra lıkır lıkır iç.

bu tarif fena olmuyor ama geliştirmek istiyorum. eksiklikler de var. bir kere kokuyu muhafaza edemiyorum. yapma ve içme arası neredeyse bir gün. içerken kokusundan eser kalmıyor. aslında soğuyunca bile kokusu kalmıyor. tatlılığı da biraz sıkıntı, şeker iyi diye düşünüyorum ama alternatiflere açığım.

renk on numara bir hal alıyor pırıl pırıl bir kırmızı

evet, tüm önerilere ve şunu da yapsan güzel olur tariflere açığım. bunu nasıl geliştireceğiz.

malzeme olarak sıkıntı çok değil, alkol vs her türlü uyarım.

 
Buzdolabı koydugun suya bir cubuk tarcın koy efsane oluyor basit ve etkili


  • fasulyek  (28.07.17 22:38:38) 
Kirmizi erik kizilcik visne gibi taze meyveleri istegin kadar sekerle kaynat, taneleri suzgecten gecir sonra buzdolabına. Ondan sonra ister oyle ic, ister votkayla karistir ister maden suyuyla gazoza dönüştür.

Senin tarifte koku kalmamasinin sebebi buyuk ihtimalle aromali paker cay kullanman diye dusunuyorum? Dogrudan kusburnu ve bogurtlen kullansan kokunun kaybolmamasi lazim ertesi gune.
  • passive aggressive  (28.07.17 23:14:00) 
bi şişe baileys i dolaba koy güzelce soğut. sonra şat bardağına doldur, üzerine bitter çikolatanın filetosunu çıkartmak suretiyle rulo çikilops veya rende çikilops koy. afiyet olsun.

süt+protein tozu+nescafe+buzu güzelce çalkala, büyük bi bardağa koy, üste yine çikilops, pipeti bi tane çileğin içinden geçir bardağa salla.
www.youtube.com
  • hasmetizm 2046  (28.07.17 23:23:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.