[]

enerji verimliliği yüksek ampul vs. düşük ampul

evde bir sürü "E" sınıfı enerji verimlilikli ampul var, şimdi evdeki beyaz ışıkları bu ampuller ile değiştirmek istiyorum daha sıcak bir ortam yaratmak için ama yeni ampul almaya değer mi sizce faturada ne kadar fark ettirir yoksa sadece en çok ışığın yandığı yer olan salondakiler için mi yüksek verimlilikli ampul almalı?




 
Elektrigin kwh fiyati en son 40kusur kurustu. 50 kurus diyelim, 1000w'lik bir alet 1 saat calistiginda 50 kurus yazar faturana. GUnde 10 saat calistirsan bu aleti, gunde 5tl.

Bir beyaz tararruflu ampul ya da led ampul topu topu 18w falan ortalama bir oda icin. Mesela odadaki beyaz tasarruflu ampul 18w iken ayni seviyede bir isigi 12w'lik bir led ampulden aliyorsun asagi yukari. 6w'lik fark var bu ornekte. Sen hesap et ne kadar kar edebilecegini. Ozetleyeyim, butun ampul yakiyor bile olsan (ki imkansiz )hesaplamaya degmeyecek kadar az farkeder.

Ben daha guzel isik verdigi ve teknolojik oldugu icin bir de ulkece ne tasarruf etsek kardir diye led kullaniyorum evde.
  • stavro  (28.07.17 23:00:03 ~ 23:01:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.