[]

Paranoyak mıyım ayrıca başıma dert açar mı

evimin salonuna gizli kamera yerleştirdim gündelikçiler evde eşya veya para çalarsa diye koymuştum




 
Ses kaydı yapmıyorsan sorun olmayabilir.


  • angelus  (28.07.17 22:01:56) 
yasal olarak yaptığın şey suç. kamera koyduysan bilmeleri lazım. ahlaken de yanlış bence.


  • elorelia  (28.07.17 22:04:44) 
Çok zenginseniz ve eve giren çıkan belli değilse doğal ama orta halli durumda ve öyle ya da böyle tanınmış gündelikçide ben yapmazdım, zaten eksilen eşyayı hemen farkederdim.


  • mslny  (28.07.17 22:10:21 ~ 22:11:03) 
bana normal geliyor ama söylemek gerek. bakıcı olsa misal kesinlikle koyardım.


  • blacksky  (28.07.17 22:14:06) 
maşallah ağır ceza hakimi arkadaşlar yorum yapıp suç olduğunu belirtmiş. suç falan değil bilmeden bir tarafınızdan sallamayın, insanın evine koyacağı kamera neden ve nasıl ve hangi tck maddesine göre suç acaba?


  • loser blueser  (28.07.17 22:25:11) 
insan kendi evine istedigini koyar ya. ticarethane ile karistirmayiniz. kendi evimdeki kamera icin kimden izin alicam alla alla.


  • bindokuzyuzkusur  (28.07.17 22:28:46) 
Kendimi o eve misafir gelen ya da temizliğe gelen biri olarak düşündüm. Kesinlikle bilmeye hakkım olmalı diye düşünüyorum.

Bakıcı için eve kamera koyan çok yakın bir arkadaşımın evinde kalmıştım 3-4 gün. Nerede giyineceğimi, soyunacağımı, yıkanacağımı şaşırdım. Evet oturup benim soyunmamı izlemiyorlardı belki ama o kayıtlar nereye gidiyor, kimler görüntüye sızıyor nerden bilebilirim?

Evinize gelen temizlikçi belki bir şey çalmayacak ama ne bileyim belki donla temizlik yapacak kadın bu aşırı sıcakta. Ya da sütyenini çıkaracak ne bileyim kıçını hart hart kaşıyacak? Ya da çok özel bir telefon konuşması yapacak ses kaydı da varsa.

Sizin kamerayı koyma ve onu gizleme ve bu bilgiyi paylaşmama hakkını kendiniz de görmeniz kadar karşı tarafından evde kamera olduğunu bilmeye hakkı var diye düşünüyorum.
  • medre  (28.07.17 23:46:27) 
bekar bir birey olduğum için gündelikçi işini bitirene kadar sokaklardayım ayrıca video kayıtlarını internette aktaracak kadar aptal değilim yalnızca tedbir amacıyla gizli kamera koyuyorum


  • Sandman  (29.07.17 00:07:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.