[]

Kapanan facebook hesabı deneyiminiz oldu mu? Ne yapalım?

Bazı gruplar için kullandığım fake bir facebook hesabım vardı.

Pek arkadaşı yok.
Pek paylaşımı yok.
Gerçek bir fotosu yok.
İsmi de "harold finch" idi.

geçenlerde birilerinin (yazdıklarımdan rahatsız olan lavukların) şikayet ettiğini düşünüyorum. Çünkü şöyle ki ben önce "the machine" ismi vermiştim bu hesaba. facebook "bu olmaz" dedi. sonra "sıfır bir" ismini verdim. kabul etti. 9-10 saat sonra dondurdu hesabı. değiştirmemi ya da ispatlamamı istedi. ben de son kez "harold finch" yaptım. takma isim olarak da "the machine" yazmıştım. böyle takıldım bir süre. fakat 1-2 gün sonra tamamen kapattı facebook. düzeltme şansı vermedi. ispat istedi direkt.

1. öncelikli evrak listesi vardı. onlara kasmak istemedim. 2. öncelikli evrak listesine uyan 2 tane belge hazırladım. muhasebe makbuzu hazırladım harold finch adına. sonra bir de sgk bordrosu hazırladım ve yolladım. 1 gün sonra geri döndüler ama "anlayamadık bunlarla sizin olduğunuzu" dediler kabaca.

mesajlarında bir de şu 3 şey olması gerek dediler.

1) isim
2) fotoğraf
3) doğum tarihi

şimdi sorum şu;

1) fotoğraf olayındaki matematiği anlamadım. ben gerçek kişi olarak da hesabıma gerçek fotoğrafımı koymak zorunda değilimdir diye düşünüyorum. hal böyle olurken fake hesapta da hiç foto yoktu. şimdi ben adamlara fotolu bir belge gönderdiğimde bunu zaten kıyaslayamayacaklar ki. bunu anlamadım yani.

2) maalesef ki bu hesaba zamanında verdiğim doğum tarihini hatırlamıyorum. yoksa çakma bir ehliyet düzenleyip tekrar deneyebilirdim.

sizce bu hesabı ciddi ciddi unutabilir miyim artık?

3) yeniden oluştursam böyle bir hesap, böyle bir şikayet durumundan yırtabilmek için nelere dikkat etmeliyim sizce? püf noktaları tadında kurnazlıkları soruyorum yani.

 
kısacası evrakta sahtecilik vs yaparak sitenin izin vermediği bir hesabı nasıl açarım, onu soruyorsun?


  • christopher nolan  (28.07.17 12:11:50) 
yandex mail hesabı al. yandex mail alınca telefon numarası istemiyor. . kendine tekrar bir hesap aç. postların altına küfür vs yazma birileri şikayet etti mi çakozlayıp kapatıyorlar.
benim kapandı diğerini açtım. 1 yıldır kullanıyorum. öyle suya sabuna karışmıyorum artık. bir şekilde şikayet yeme işte. önemli olan bu.

  • vayezikhan  (28.07.17 12:22:49) 
christopher nolan:

aynen öyle.

vayezikhan:

telefon istemiyor ki zaten. gmail ile açtım. ya tel ya mail yaz dedi. mail yazdım.

ama olay küfür falan değil. gruplar yönetiyorum. çakma hesapla da grupta tiyatro çeviriyorum. sevmeyen insanlar ego uğruna şikayet edebiliyorlar.
  • matrix  (28.07.17 21:24:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.