[]

nasi kosuluyo

:D

Saka bi yana aslinda normal soruyorum. Onumuzdeki hafta isten eve donuste 1 saat sahilde kosayim diyorum da cehalet iste durup duruken kosmaya baslicam bilemiyorum. Bi metodu vs var mi acaba. Yag yakar kilo da verdirir dimi. Ise de yarasin :)

Bi de ronnie o sullivan cok anlatir mesela kosmanin mental olarak kendisine buyuk fayda dokundugunu soyler o da etkiledi.

 
Birden fazla yuklenme. Cok kilon varsa kosma. Direk 1 saat kosamayabilirsin yavas yavas arttir. Oncesinde kesinlikle isinmani yap. Kosmanin sirri dogru nefes alip verme.

Yag yakimi istiyorsan da sabahlari ac karnina hiit yapmani oneririm ama daha once hic kosmadiysan hiit zorlar. Kilo vermeyi sadece is cikisi kosmaya baglarsan o is yas. Beslenmeyle birlikte gotureceksin.

teknik tekstillerden tisort giymeni oneririm. iyi bir kosu ayakkabisi tabii bir de.

kosmak guzeldir.
  • qazaqwsx  (27.07.17 13:38:39 ~ 13:40:07) 
Hiç koşmadıysanız direkt koşulmaz önce hızlı ve tempolu yürüyüş ile başlayın. Sonra yürüyüşün aralarına kısa koşular ekleyin (400 metrede bir 100 metre koşu gibi) ,. Her seferinde yavaş yavaş koşu mesafenizi artırır yorulunca yürüyüşe dönersiniz. Bir de hava çok sıcak yola çıkmadan önceki saatlerde bol su almanıza dikkat edin yoksa yolda tansiyonunuz düşebilir.


  • neferkitty  (27.07.17 13:40:45) 
Birden çıkıp 1 saat koşamazsın zaten.
Sen yürüyüşe çıkmayı planla kafanda. 5-6 dakikada bir arada 100-200 metrelik hafif joglar at.

  • arnold schwarzeneger  (27.07.17 13:41:47) 
hem mental hem fiziksel olarak olumlu etkiler evet. Tabii fiziksel etkilerinde dikkat etmek gerek.

Koşucu bacağı denen bir şey var, şöyle www.saglikocagim.net

Yani, doğru ayakkabı seçin, mümkünse asfaltta koşmayın, ısının başta ve en son soğuyun.

Yağ yakar kilo verdirir uzun ve ayrıntılı bir iş, HIIT denen bir şey var ama yeni başlıyorsanız yapmayın. Kalp ritmi önemli yağ yakımı için. Koşu öncesi beslenme falan da önemli, uzun bunlar.
  • senolll  (27.07.17 13:42:31) 
kilon varsa tempolu yürü önce kilo verene kadar.
sonra zaten koşmak çok kolay olacak.
tempolu yürüyüşten kastım saatte 7,5 km hızla yürüyorum mesela ben. 10 dk da ter atmaya başlarsın.
  • rentts  (27.07.17 13:43:47) 
Akıllı telefonun varsa nike+ run club uygulamasını yükle, başlangıç programını seç, o sana ne yapacağını söyleyecek, koşma-yürüme karışık bir programla başlatacak. Hem de böylelikle koşularını kayıt altına alıp gelişimini görmüş olursun.


  • peggy  (27.07.17 13:49:04) 
(bkz: c25k) app'ini indirin, hiç koşmayanlar için faydalı oluyor.

edit: app adını yanlış yazmışım.
  • whoosie  (27.07.17 13:49:56 ~ 16:22:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.