[]

Airbnb ödemesi ve kur farkı hakkında

Herkese merhaba,
Airbnb'den yurtdışında bir evden rez. yaptım. Aklıma takılan bir iki şey oldu;

Ödeme kısmına geldiğimde dolar olarak ödememe izin vermedi, illa TL olarak ödeme yapmamı istedi airbnbn, bu hep böylemidir? Bunun başka bir yolu var mı?

Malum TL ye çevirince rakamlar vs değişti (hep arttı), en son rakam belirledi ona da tamam dedim, bu sefer karta baktığımda yine 20-30TL fazla bir rakam çekilmiş. Bu farkı banka mı alıyor, sizlerde de böyle mi oluyor acaba?

Airbnb nin çalışma sistemi bu mudur? Verdiği 25 dolar krediyi geri almış oldu.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
VPN ile Türkiye harici bir yerden bağlanmayı deneyebilirsiniz. Ama Türk bankalarının kartlarını kullanacaksanız saçma sapan kur çevrimleri ile aynı hesaba da gelebilir.


  • nopnog  (26.07.17 12:07:39) 
vpn'de de güvenlik sıkıntı olabilir. galiba bu şekilde çalışıyorlar, ve kimse alınan kur farkını önemsemiyor anladığım kadarıyla.


  • artci sarsinti  (26.07.17 12:52:45) 
vpn ile bağlanmanız bir şeyi değiştirmez. airbnb'ye üye olurken uyruğu tc seçtiğiniz için türk kredi kartıyla ödeme yapmak zorundasınız ve kur da tl olmalı. tl ye de kendi kurundan çeviriyor malesef. yapacak bir şey yok.


  • mr.goodcat  (26.07.17 13:30:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.