[]

şu anda barack obama olmak

ne zamandır aklıma takılır. aslında soruyu "görevi bırakan abd başkanı" şeklinde düşünmüştüm ama son başkan obama olduğu için o'nun üzerinden gittim.

ne yapıyordur şimdi? daha düne kadar dünyanın en popüler,en iyi korunan ve en güçlü adamı. dünya siyasetine ve dünyanın en büyük ekonomisine yön veren birisi olduğunuzu düşünün. kurmaylarınız,etrafınızdaki medya ve insan kalabalığı. çok yoğun bir mesai programı vs.

sonra görev süreniz bitiyor ve bir anda o yoğunluk,medyatiklik ve güç elinizden gidiyor. g-20 zirvelerinde karizma ve vücut dili kasarken birden emekli oluyorsunuz. bir insan güç budalası ise böyle bir boşlukta bunalıma bile girer bence.

sizce bu nasıl bir duygudur? Obama ne hissediyordur şu an? en önemlisi hayatından memnun mudur,yoksa eski başkanlık günlerini arıyor mudur?

en önemlisi de siz nasıl hissederdiniz ve tercihiniz ne olurdu? emeklilik mi, başkanlık mı?

 
Biraz daha tatil yapar, sonra saati 500 bin dolardan konuşmalar yapar konferanslara katılır ne bileyim kitap yazar takılır öyle, medyatikliğinin yoğunluğu biraz azalır belki ama ölene kadar sürer yine iyidir yani keyfi yerindedir bence, ben olsam ben de iyi hissederdim aynı şekilde.


  • angelus  (25.07.17 19:30:42 ~ 19:33:17) 
Pizzagate skandalından sonra bu adamların her biri gözümde birer pislik. Bu adamların torununun torununu dünyadaki her ülkede huzur içinde yıllarca yaşatabilecek kadar paraları var. Bu kadar zengin olan insanlar sıkılmak nedir bilmezler. Linç edilmek istemem ama sıkılmak biraz fakirlere özgü bir kavram. Ben vakti gelince emekli olurdum. Siyaset adamı çabuk yaşlandırır.


  • dissendium  (25.07.17 19:33:17) 
yahu ben obama'nın yerinde olsam çok mutlu olurdum, kolay mı koskoca amariga'ya başkanlık yapmak. yazlık falan alıp kankitolarımı çağırır, sabah akşam okey oynardım. akşam sahile inip dondurma yerdim. zaten yapmışım başkanlığımı, adımı yazdırmışım tarihe, yeter yahu daha ne yapayım misyonumu tamamlamışım ben. o şafaktan sonra keyfime bakarım.

img-s2.onedio.com
  • der meister  (25.07.17 19:48:27 ~ 19:48:45) 
@dissendium
obama zengin listesi modunda zengin degil, hatta muhtemelen su anda hayvan gibi borcu var, clintonlar bu durumdaydi zamaninda, 500 binlik konusmalar tekrar düze cikardi onlari.

baskanlar amerikada trdeki gibi devletce bakilmaz, calisan maaslarinin bir kismini baskanin kendisi karsilar.

bir örnek makale.
www.politifact.com

zengin insanlar sikilmak nedir bilmezler seklinde abidik gubidik bir önerme ancak vizyonsuyluk göstergesidir, bunun fakirlik ya da zenginlikle alakasi yok bu disiplin isi.

keza yogunluk sadece is ile alakali bir kavram degil. bu tarz disiplini yüksek insanlar hayatlarini buradakiler gibi "ya bi duyuruya bakayim sonra peynir yer yatarim" seklinde planlamiyorlar, her dakikalarini önceden ayiriyorlar. salliyorum sabah sporu ardindan kitap okuma seansi ayridir, bu tekrar belirtmek gerek zenginlikle alakali degil, avrupada özellikle almanca konusan ülkelerde bolca görülen bir sey. cok yakin oldugunuz disiplinli bir arkadastan 2 hafta sonraya termin alabiliyorsunuz.

su anda muhtemelen baskanligini yaziyordur, sonrasinda konusmalar yapacak ve ngolarda aktif görev alacaktir, bu sirada onlarca sirketin kurullarinda adi gecer, hic ugramasa dahi o isme para alacaktir. her hafta xxx bakan ile görüsmesinin yerini yazi yazmak ya da hobileri dolduruyor yani. bu adam baskan olmadan öncede böyle idi yasami sornasinda da böyle olacak.
  • kurnaz  (25.07.17 21:31:56 ~ 21:34:03) 
Hâlâ gizli servis tarafından korunuyor. Bütün eski başkanlar için geçerli bu. Washington'da 10 milyon dolara ev aldığını okumuştum geçenlerde. Karısı Michelle Obama'nın ileride başkan adayı olabileceğine dair dedikodular var. Eğer bu doğruysa Michelle'in adaylığı için çalışmaya başlamışlardır. Diğer yandan sosyal sorumluluk projeleri, kitap yazmak, konuşma yapmak vs. vs.


  • amortisman  (25.07.17 22:13:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.