[]

New York seyahat planı

Merhaba ekşiduyuru sakinleri biliyorum bu konuda internette yazılıp çizilen çok şey var ama ben buradan edindiğim bilgilileri ve tavsiyeleri pek bulamıyorum internette. Şu an Florida'da bir üniversitede okuyorum, New York u gezmeye gideceğiz 2 arkadaşımla onlar da ABD'li değiller ve çok bilmiyorlar. 2 gün için nasıl bir plan yapılmalıdır, nerede kalınmalıdır araba kiralamak mı metro kullanmak mı otel mi Airbnb mi, görmeden gidilmemesi gereken yerler nerelerdir ?
Teşekkürler.



 
kesinlikle araba kiralamayın
manhattan civarında otel bakın(pahalıdır ama merkez burası)
klasik özgürlük anıtı, empire state binası vs saymayacağım, MAGNOLIA BAKERY den muzlu puding yemeden dönme diyorum. Hayatımda yediğim en lezzetli puding idi. Çikolatalısı eh muzlusu efsane.

edit:yemek olarak yazmayı unuttum hamburgeri kesinlikle şurada tavsiye ediyorum
paulsburgersnyc.com
  • basond  (25.07.17 19:00:44 ~ 19:39:49) 
Teşekkürler ben de öyle düşünmüştüm:) Niagara çok gerekli değil gibi duruyor aman kesin görmelisin diyebileceğin bir yer midir ?


  • cgtto102  (25.07.17 19:02:31) 
ben niagarayı kanada tarafından gördüm(toronto) new york da 2 günün varsa bence değmez.


  • basond  (25.07.17 19:03:39) 
pastrami: katz s delicatesten
pizza: di fara
hamburger: five guys
et: peter luger

bryant park ta mutlaka bir akşam üstü zaman geçirin, ilk aklıma gelen yerler bunlar.
  • oscar  (25.07.17 19:31:30) 
2 gün için NYC trafiği çekilmez, bi de otopark derdi olacak kiralık arabaya hiç bulaşmayın. Metro candır.
Brooklyn Prospect Park ve Coney Island'ı görün. Sonra Sheepshead Bay'de ördekleri, kuğuları huşu içinde izlersiniz.
Bagel yiyin, ama asıl bialy denen bi çörek var efsane onu da deneyin. Ve tabii ki Ovenly'de; bulursanız, Brooklyn Blackout Cake.
  • heritage  (25.07.17 20:03:39 ~ 20:04:03) 
araba kiralayıp giderseniz, new york'u siz değil kiraladığınız araba gezecektir.
biz ettik siz etmeyin, park yeri ayrı dert trafiği ayrı dert.

toplu taşımadan şaşmayın.
  • ada meltemi  (25.07.17 20:07:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.