[]

bu adama nasıl hitap edeyim?

tenis grubumuz var. biri emekli ve bize tenis öğretiyor, diğeri öğretmen, diğeri emekli mühendis, biri doktor diğeri de ben.
ben de yeni mezun mühendisim. doktor hariç hepsine hocam diyorum. bu doktor 35 yaşlarında, ben 24. baya egosu var. abi diyemiyorum bu yüzden, x bey diyemiyorum resmi kaçıyor, hocam demek istemiyorum abes olur zaten diğerlerinin içinde.
adama ne diyeceğimi şaşırdım, onunla konuşmak zorunda kalınca geriliyorum.
ne desem de rahat rahat konuşsam bu adamla?

 
x abi


  • basond  (25.07.17 17:40:21) 
doktora hocam demek neden abes olsun ki? hastanede herkes hocam diye hitap ediyor, alışkındır o. mühendis adama bile hocam diyorsan ona da de gitsin.


  • nrmnm  (25.07.17 17:42:07) 
Tenis ortamında hiç gerek yok bu işlere girmeye. Kendine güvenli bir şekilde X de geç.


  • skoofer  (25.07.17 17:44:00) 
@skoofer ulan doktor falan diyeyim abi istersen linç ederler aman diyeyim


  • diffarentiationation  (25.07.17 17:48:32) 
teke tekken sor, nasıl hitap edeyim diye. en temizi o oluyor.


  • icim urperiyor  (25.07.17 17:48:38) 
bence de adını söyle sadece. saygı / sevgi belirten bir sey eklemek zorunda değilsin ki.


  • rahip janick  (25.07.17 17:55:41) 
X bey de geç ya. Abi diyemiyorsan zaten samimi bir ilişkiniz yok, resmi kaçsın boşver.


  • peggy  (25.07.17 17:56:02) 
X de geç +1


  • füt  (25.07.17 18:03:26) 
Bey diyecek resmiyette bir ortam değil sanki. Yaş itibariyle bey diyeyim desen yine olmaz. Adam 40lı yaşlarında olsa belki ama şu an X de geç bence de.


  • aquarium  (25.07.17 18:10:10) 
hocam de ya, bence güzel bi hitap ve doktorlar arasında da kullanılıyor zaten


  • nundu  (25.07.17 18:23:04) 
Adam doktor ise sen de mühendissin. Karşısında ezilip büzülmeye gerek yok. Sen de o da "Tenis" ortamında eşit birer bireysiniz.
Belli bir yaşın üstünde ve olgunlukta isen, 9 gibi bir yaş farkı karşındakine "ağabey" çekmen için gerekçe değil.
Adama el-ense çek demiyorum beni yanlış anlama. Herkese olduğun gibi saygılı olacaksın ancak karşındakine eşitin gibi davran. O da sana bir süre sonra eşitinmiş gibi davranacaktır zaten.
  • skoofer  (25.07.17 18:27:42) 
Hocam niye diyorsun ya? Sana tenis öğreten adama hocam de. Doktora doktor olduğu için hocam demek enteresan. Bu kadar ezik yaşamaya gerek yok. X abi de geç.


  • dissendium  (25.07.17 19:10:59) 
Diğerlerine 'hocam' diyorsan ona da hocut diyebilirsin mesela asdf

O değil de aslında onun yaklaşımına da bağlı. O nasıl hitap ediyor sana? İsim eklemeden abi diyebilirsin aslında, ortada kalır mevzu. Hani aradaki yaş farkı için mi abi diyorsun yoksa kanka, hacı gibi bir abi mi? ama -sız-siz eklemeden. "İyi abi sen nasılsın?" gibi. Ama ben bunu sevmediğim birine söylemem.

Resmiyet aşılmadıysa hiç bir hitap eklemeden, isim kullanmadan göz temasıyla onunla konuştuğunu hissettirerek cümlelerine -sız-siz koyabilirsin.

Ya da ona da hocam diyebilirsin. Diğerlerine hocam nasılsınız derken, ona hocam nasılsın diyebilirsin.

Ama sanırım arkadaş götün teki ve sen hazzetmiyorsun kendisini. Yapıştır x de geç bence. Hiç bir şey olmaz.
  • air  (25.07.17 20:38:29) 
Yapraam diyebilirsin. Ya da topraam.


  • [GODDARD]  (25.07.17 21:21:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.