[]

Bisiklet antremani

Merhaba
20 gundur duzenli bisiklet suruyorum. Tempo orta derecede sanirim. Bisiklet de baslangic seviyesi kron xc150. Aldigim gunden beri 450 km civari yol yaptim. Bazen yokus bazen de sabit tempoda duz yol antremani yapiyorum. Pek bir bilgim yok acikcasi. Yaptiklarim dogru mu yanlis mi bilmiyorum da yoldayim iste.
Hedefim dayaniklilik kazanip sehirlerarasi yol yapacak seviyeye gelmek
Antreman programlari kisiden kisiye degisse de sormadan olmuyor. Neler tavsiye edersiniz? Ufak tuyolar bile isimi gorur.

 
ben hiç spor geçmişimin olmamasına rağmen bisikleti alıp istanbul'dan antalya'ya gittim. ilk 1 hafta çok kötüydü ama gün geçtikçe alışıyor insan. bu yüzden yolda olmak yeterlidir diye düşünüyorum bence.


  • dedimmidemedimmi  (25.07.17 17:39:18 ~ 17:39:47) 
Şehirler arası sürmek istiyorsan neden mtb aldın ki? Yol bisikletlerinde yarı efora çok daha kolay yol kat edersin


  • glamdr1ng  (25.07.17 17:51:57) 
amacın için yanlış bisiklet seçmişsin ama olsun, yine de iş görür.
toprak lastiği kullanıyorsan derhal bir asfalt lastiğine geç. en önemli nokta bu.
antrenman programını filan boşver. dediğin gibi, yolda ol yeter. sen sürdükçe, kendini zorladıkça kondisyonun gelişecek.

beslenmeyle ve antrenmanla ilgili bulabildiğin her şeyi oku ve bol bol bisiklet sür yeter.
kampçılık da ayrı bir olay mesela. o konuda bilgi sahibi olduğunu varsayıyorum tabii.
  • filteria  (25.07.17 18:09:49 ~ 18:11:15) 
Bisiklet secimimin uygun olmadigini biliyorum ancak ucuz oldugu icin bu bisikleti tercih ettim. Lastikleri degistirirsem isimi gorur diye dusunuyorum.

O zaman yollarda olmaya devam.
  • durbikonusucaz  (25.07.17 18:33:01) 
arkadaşlar söylemiş zaten de, ben de dişli ve kalın lastiği yerini dişsiz ve ince lastikle değiştir derim. onun dışında forumları falan takip et, uzun zamandır bisiklet sürenlerle konuş. çok faydası dokunuyor.

aldığın bisikletin fiyatına aslında bir hybrid bisiklet alabilirmişsin.

ben de şehir içinde asfaltta 1-2 sene boyunca mtb ile sürüş yaptım. bir hafta sonunda günde 40-50 kilometre gidince belimin ağrısından çıkamıyordum ertesi gün. sonra ben de bisiklet değiştirmeye karar verdim. ama mtb ile sürdüm mü sürdüm yani bayağı. o yüzden yollarda olmaya devam.
  • Kamyoncunun vitesi  (25.07.17 18:35:08 ~ 18:38:30) 
telefonuna strava yükle, her sürüşten önce aç. kaç kilometre sürdüğünü, ne kadar bir hızda sürdüğünü kontrol et. eğer bire bir aynı rotadan geçersen, rotayı bitirdikten sonra öncekine göre bir tık daha hızlı mısın onu kontrol et. eğer yavaş kaldıysan veya aynıysan daha fazla efor sarfetmen gerektiğini farkedebilirsin.

strava is love, strava is life.
  • i drive the hearse  (25.07.17 18:35:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.