[]

İtalya'da Ulaşım ve Genel Tavsiyeleriniz

Kıymetli dostlar,

Ağustos ayında eşim ile sırasıyla;
Bologna
Venedik
Floransa (günübirlik pisa ve siena)
Roma (belki günübirlik Napoli)
şehirlerini kapsayan klasik bir İtalya seyahatine çıkacağız. Uçak, konaklama, vize vsvs. işlerini hallettik, geriye sadece ulaşım derdimiz kaldı.

Bunun gibi çeşitli başlıklar hem sözlükte hem de burada mevcut fakat hem bizim hem de burayı okuyabilecek dostlar için güncel bilgi olması hasebiyle soruyorum:

1- Bu yukarıda saydığım ana şehirler arasındaki tren biletini hangi siteden almalıyım? Bu konuda dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

2- Ana şehir dışındaki günübirlik şehirlere ulaşımı nasıl ve nereden sağlamalıyız?

3- Roma'da; Türkiye'ye döneceğimiz gün de dahil 5.5 günümüz olacak. Napoli'yi ve Pompei'yi oldukça merak etmekteyiz. Sizce bir günü buraya harcamalı mı? Günübirlik gidip gelmeye değer mi? Bu konudaki tavsiyeleriniz nelerdir?

4- Şehir içinde ulaşımı nasıl sağlamalıyız?

5- Sanırım Roma'da 35 euro gibi bir fiyata alınan bir kart mevcutmuş ve bu kart ile çeşitli indirim imkanlarının yanısıra müzeye sıra beklemeden girilebiliyormuş.Bu doğru mudur? Diğer şehirlerde de bunun gibi bir öneriniz var mıdır?

6- Çok klişe olacak ama, bu şehirlerde; şunu muhakkak yapmalı, bunu yemeli şuraya gidilmeli gibi genel tavsiyeleriniz varsa, paylaşırsanız sevinç duyarız.

7- Henüz bir gezi kitabı edinmedim, bu konuda bir öneriniz var mıdır? Ya da bunun gibi bir internet sitesi vs.

Çok uzun oldu fakat 1 madde dahi olsa cevaplarsanız seviniriz. Malum dünyanın en çok ziyaret edilen ve belki de en güzel şehirlerinden birkaçı. Yakalanacak çok fazla nokta, kısıtlı zaman bulunmakta. Her türlü tavsiyenize şimdiden teşekkürler.

 
1- Biz goeurodan bakıp trenitalia'dan almıştık.
2- Yine goeurodan otobüs ve tren fiyatlarına bakıp,hangisi daha makulse ordan alabilirsiniz.
4-Roma için metro ağı gayet yeterli (mesela Vatikan'a fln geçmek için),Floransa ve Venedik'te hep yürüyerek gezmiştik.
  • archery  (25.07.17 17:04:53) 
1- Trenitalia.com Bilet pahali geldiyse ayni guzergahta daha yavas olan trenlerden bilet alabilirsiniz. Daha uzun surer. Bahsettigim trenler devlet trenleri, "regionale" diye gecer. "Freccia" olanlar hizli tren.

2- Tren. Pahali gelirse otobus. Ama zamandan kaybedersiniz otobus ile.

3- Merak ediyorsaniz gidin, aklinizda kalmasin. Zaten 5.5 gununuz var, ben olsam mutlaka giderdim. Roma'da 3 ya da 4 gun sonra gormedik bir sey kalmayacak cunku.

4- Cogu yerde yuruyerek gezebilceksiniz zaten. Onun disinda Roma'da metro kullanibilirsiniz ayrica. Yine Roma'da bisiklet de kiralatabilirsiniz, hatta bir yarim gun ya da tam gun bisiklet kiralayip gezin mutlaka.

5- Bana karli gelmedigi icin ben kullanmadim.

6-Aklima gelirse yazarim.

7- Sehirlerin kendi turizm sitelerini ziyaret edin. Sadece Italya icin degil gideceginiz her yer icin soyluyorum bunu. Atiyorum Berlin icin www.visitberlin.de sitesi.

Not: Gideceginiz muzeler icin onceden internetten bilet alin Italya'da. Kapida butun gun kuyruk beklersiniz. Dunyaca unlu muzeler bunlar, haliyle mahser gibi kuyruk oluyor. Internetten rezervasyonlu bilet alirsaniz sira beklemiyorsunuz. Ben Floransa'da onceden almadan gittim, kuyruk hayatimda gormedigim korkunc bir uzunluktayi, ayakustu iki katina satanlardan almak zorunda kaldim.

Kafaniza takilan olursa mesaj atin, bilgim dahilinde yardimci olmauya calisirim.
  • stavro  (25.07.17 17:35:18) 
çok teşekkürler hocam. bilgileri derliyorum. pazartesi gitcez. pazar akşamı kutunuza bakın lütfen :p


  • 0dy  (25.07.17 17:40:43) 
hocam dediğiniz rotanın çoğunu yaptık öncelikle tren kullanın trenleri hızlı ve lüks trenitalia trenitalo gibi farklı firmaların biletlerini eurogo.com gibi sitelerden bulabilirsiniz.

Günübirlik şehirlere açık tren biletleri oluyor örneğin floransa pisa arası gardan saat başı tren kalkıyor 5 euroluk açık bilet veriyor sen istediğin sefere kullanıyorsun, ANCAK DİKKAT!!!! mutlaka bu trenlere binmeden önce biletini makinelere okut yoksa kontrolde ceza yersin kaçarın olmaz. (mantık açık biletimi bu sefer için kullandım başka sefer kullanılmaz hale getirdiğini kanıtlamak)

git gör gel merak ettiysen

şehir içi ulaşımda biz hep yayan gittik bir araca ihtiyacımız olmadı.

kartı alabilirsin sıra da bekleyebilirsin biz pek sıra beklemedik sanırım şanslıyız

KESİNLİKLE offline bir harita programı al gideceğin yerleri işaretle öyle git. Önerim MAPS ME.
  • basond  (25.07.17 18:10:27) 
Kpss2010 a girdiyseniz ve 15 temmuz dan sonra yutdisina cikmadiysaniz pasaportunuzda tahdit var mi diye bi bakin. Biz de 2 hafta once gidicektik havalaninda pasaportlarimizi aldilar. Her şey yandi.

Tren biletlerini trenitalia dan almistik. Hizli tren veya az hizli, şehirici olmasina gore sureleri ve fiyatlari cok farkediyor.
  • tukenmez adam  (25.07.17 19:11:53) 
kpss girmedik hocam sorun olur mu? işyerimden izin kağıdım vs. herşeyim var.


  • 0dy  (25.07.17 22:47:30) 
Bence olmaz abi. Iyi yolculuklar dilerim. Güzel anilarla donersiniz umarim.


  • tukenmez adam  (26.07.17 00:04:35) 
7 Ağustosta da ben eşimle balayı için İtalya'ya gidicez. Roma ve Floransa kesin. Belki Bologna ve Napoliyi de katabiliriz.

Daha önce İtalya'da interrail yapmıştım. Bu yüzden bi kaç şey söyleyeyim ben de.

İlk olarak trenle seyahat en avantajlısı. Cumartesi günleri alınan biletlerde 2 x 1 diye bi özellik varmış çözemedim bi türlü, 1 bilet parasıyla 2 bilet alma olayı. Bunu bi araştır istersen. Bunun dışında hızlı tren değil de normal trene kalırsanız, bir de flixbus sitesini ziyaret et. Mesela floransa roma arası normal trenle 3 saat, flixbus ile otobüs kullanarak 3.5 saat. 7 euroya aldım ben bileti. aynı tarihlerde trenitalia 30-40 eurolardaydı. zaten duraklar tren istasyonlarına da yakın.

şehir içi ulaşımda bence ekstrem sınırlar dışında yürüyün. roma'da yürüyerek bir yerden bir yere giderken en az 10 tane önemli eser görürsünüz zaten. keza floransada da. tabii yorulma durumlarında, ya da belli bir programa uyacaksanız metro mantıklı. otobüsler de kısa kullanımlar için mantıklı. biletsiz binebilirsiniz otobüse. metroda affetmezler ama.

bence romapass gereksiz. gereksiz pahalı daha doğrusu. ben kolezyumun içini hiç merak etmiyorum çünkü. o dış silüeti benim için etkileyici olan. hani bir laf var ya dünyanın en güzel manzarası kız kulesidir, ama en güzel yeri kız kulesi değildir. çünkü orası o güzel manzaradan yoksundur hesabı kolezyum gibi yerler de aynı statüde benim için. girmek istediğiniz müzelere rezervasyon yapın yeter.
  • akatreil  (26.07.17 13:16:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.