[]

Vize Başvurusu için İMZALI Otel Rezervasyonu ???

Merhabalar.

Kurban Bayramı için Prag'a gideceğimden VFS Global Aracılığıyla Çek Cumhuriyeti'nden vize almak için rezervasyon yaptım. Uçak biletlerim vb. de hazır ancak şöyle bir durum var. Hem sitelerinde hem de telefonla teyit ettiğimde, otel rezervasyonlarının otelin kaşeli imzalı onayı şeklinde olması gerektiğinin de altını çizdiler (Ankara Konsolosluğunun bunu istediğini söylediler, İstanbul için şart değil dediler, bu da ayrı bir ilginçlik). Direk olarak Booking'den vb. yapacağım rezervasyonu kabul etmeyeceklerini söylediler.

Ben Booking'den vs. rezervasyon yapıp otel'e mail vb. atsam bana bu imzalı/kaşeli onayı gönderirler mi ? Veya bunu daha kolay nasıl sağlayabilirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
otele mail atıp vize başvurusunda istedikleri için kaşeli imzalı hotel voucher paylaşmalarını rica ederseniz gönderirler.


  • nodrap  (24.07.17 22:11:38) 
Bir arkadaşım da Yunanistan vizesi için aynı şeyle uğraşıyor, oteller yazı vermiyor :( yeni çıkmış sanırım.


  • pati  (24.07.17 22:30:21) 
Ben otel rezervasyonunu yaptıktan sonra vize durumunu belirten bir mail atmıştım. Şu an adını hatırlamıyorum ama merkezde 4-5 yıldızlı bir oteldi. Antetli, imzalı, kaşeli bir belgeyi İngilizce olarak tarayıp yolladılar sağolsunlar. O belgeyi de vize evraklarına ekleyip vizemi almıştım.

Edit: Thalia Hotel.
  • Lethe  (25.07.17 10:44:44 ~ 10:47:27) 
ben yunan vizesine booking com dan çıktıyı alıp başvurdum. 15 gün verdiler.


  • prompter  (25.07.17 12:56:21) 
Çek Cumhuriyeti bu konuda en sorunlu ülke. Geçen bir müşterim için otelden direkt rez. yaptırdım (iptal edilebilir şekilde), kaşeli imzalı çıktı aldım. Ve vize çıkınca rez.'i iptal ettim.

Sonra bir telefon geldi, müşterimi konsolosluk aramış ve vizeyi iptal etmek istemişler.

Diyeceğim o ki mümkünse gerçekten kalacağın bir yerden booking'den rez. yap. Veya direkt otelden yap. Kaşeli imzalı iste sonra ve iptal etme. Adamlar sıkıntılı.
  • legalize marijuana  (25.07.17 13:02:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.