[]

Einstein'lar buraya

Ev almanın mantiksizligi üzerine einstein lik yapalım. 1100 tl kira ödüyorum. Ev almaya kalksam benden 320 bin lira isteniyor. Gelirim karı koca olarak her sene tl bazında yüzde 8 artıyor. Senede 1000 tl zam alıyoruz diyelim. Bu durumda ev almak yerine birikim yapmak ve onu değerlendirmek mantıklı olmuyor mu? Kira nasıl olsa koymuyor bir sene sonra. Ama ev alırsam işte o zaman yandık ümmeti Muhammed.




 
Ev alırsan (varsa) çocuklarına güvenli bir gelecek bırakmış oluyorsun. Ben kira için verilen paraya acıyorum. Havaya gidiyor gibi resmen.

---Einstein mode on---

Bir evde bir yıl yaşasan 1100 TL'den yılda 13200 TL ediyor.

---Einstein mode off---

13200 TL'yi somut bir şey için harcamadıktan sonra hiçbir birikim seni tatmin etmez.
  • dissendium  (24.07.17 19:27:43) 
İşten kovulduğunu işyerinin iflas ettiğini ve düzenli gelirinin kesildiğini ya da yarı yarıya eksildiğini düşün, o zaman da rahat olabilecek misin böyle? Ha aynısı ev için kredi çektiğinde de olabilir ama o zaman risk 5 sene sürer, diğer türlü belirsiz.


  • angelus  (24.07.17 19:29:03) 
Seneye kiran 1200 olacak. %10 zam gelecek, senin aldığın %8 zam zaten enflasyonun altında. Her sene fakirleşiyorsun. Aldığın zam kağıt üzerinde.


  • Lim5  (24.07.17 20:09:46) 
ev almanın yegane avantajı aldığın mülkün değer artışının eve ödeyeceğin bileşik faizden fazla olmasıdır. dolayısıyla ilk etapta alacağın evin bir fırsat olması gerekmektedir. bu konut stoğu bolluğunda piyasanın ara ara şişirildiğini de varsayarsak fırsat kısmı iyi bi araştırmadan geçiyor. ikinci konu ise tabii ki faizin düşük olması. 10 yıllık bir kredide günümüz koşullarına göre 320bin tl için 4500tl civarı bir para ödersiniz. bu paranın faizinin büyük bir kısmını bankaya ilk 3 senede ödemiş olursunuz. dolayısıyla ortaya hiçbir para koymadan her ay vereceğiniz ek 3400 tl sizi ciddi zorlar.


  • sameidiot  (24.07.17 21:20:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.