[]

Mimarlık bu kadar kötü bir meslek mi ?

eksisozluk.com

Aramızdaki mimarlar ne diyor konuya ?

İşin doğrusu benim gördüğüm kadarıyla ülkede sadece iyi para kazanan grup tıp diş hekimliği ve eczacılar ..

Diğer tüm mesleklerde tecrübeli olsanda ortalama aylık kazanç 5000 TL yi zor geçiyor ..Yani ayda 15 bin kazanmak için yada üstü bir para için kesinlikle girişimci yada kendi işin olması gerekiyor .Doğru tespit mi ?

 
değil


  • ghilleinthemist  (24.07.17 19:11:10) 
vallahi seçilen örnek kümeye bağlı. sağlık alanı dışında yeni mezunların çoğu sürünüyor. ama eskiler 80-2000 tarihi arası mezun olanlar da çok iyi durumda mühendislik açısından vs. gördüğüm örnekleri söylüyorum. öyle yani.


  • fyodor fyodorovic  (24.07.17 19:22:08) 
para kazanmayı bilmem de olmayı istediğim iki şeyden biriydi. çevreye de bağlı diye düşünüyorum.


  • cemiyetin ünlü siması  (24.07.17 19:28:30) 
Cok yogun calisilan bir meslektir. Yetenekliysen gayet guzel kazanirsin, yeteneksizsen surunebilirsin cunku cok fazla mezun var.


  • chavezding  (24.07.17 19:42:19) 
Kısmen doğru kısmen değil. Arkadaş geçmişe dayanmış ama o zamanlar okuma oranı ve bölüm kontenjanı düşük olduğundan değerliydi şimdi ise bayağı değersiz. Para kazanma durumu da analitik zekaya ve beceriye bağlı. Sayısal zekanız iyi ise ve tecrübeniz 15 yılı geçtikten sonra şöyle kurumsal ve üst pozisyonlarda maaşınız 10 binlere çıkar. Bayağı tek adamlığı oynarsanız (maaştan bahsediyorum yine) 20 bini görebilirsiniz ama koordinatör falan olmanız lazım. Mesela medipol hastanelerinin inşaat emlak koordinatörü gibi.
Yurtdışı olayı bu sektörün pik noktasıdır. Aylık 8-9 bin dolar alan var ama nadir. (Ort 35 bin tl). Konum rusya-ırak-türkmenistan vs.

Ama umut dağıtmaya gerek yok. Bu adamlar baştan beri iyi yerlerde kendini geliştirmiş üst adamlar ve kontenjan bir hayli az.
Sözün özü mümkün ama çok çok zor ve doktorlar gibi yakın zamanda drğil orta yaşı geçtikten sonra bu maaşları kazanmaya başlıyorsunuz
  • filipis  (24.07.17 19:43:16 ~ 19:46:11) 
aman diyim uzak durun mimarlıktan. özellikle de çok istekli değilseniz ki istekli olanlar bile bir yerden sonra pişman olabiliyor.


  • blueprints and cigarettes  (24.07.17 19:51:11) 
%90 katıldıgım bir olay. evet mimarlık gerçekten de o kadar kötü. dogru durust bir getirisi olmadıgı gibi goturusu de oldukca fazla.


  • faaip de oiad  (24.07.17 22:03:35) 
mimarlık %50 yetenek, %50 çevre işi.
çevren yoksa ve inanılmaz derecede şanslı bir insan değilsen ciddi paralar kazanman zor.

  • kayranin kedisi  (25.07.17 01:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.