[]

evde limonata yapmak

teknik altyapım yok. normal sıkacakla altından kalkılmaz bence. nasıl yapabilirim bunu hızlıca?




 
Limon kabuğu rendelemeli falan tarifler vardı onlar çok iyi oluyo.


  • yaren  (24.07.17 14:57:40) 
tutuyor mu o tarifler. acı falan olmasın sonra. deneyeceğim akşam.


  • cemiyetin ünlü siması  (24.07.17 15:06:27) 
4 tane limon için tarif
3tane limonun kabugu rendelenir ama kesinlikle beyaz kısımları rendelenmez
Sonra limonlar tamamen soyulup dörde bölünür.
Limon kabugu rendesi ve limon dilimleri bir su bardağı şekerle ovulur. Şeker tamamen erinceye kadar. Sonra bu karşım süzülür üstüne su eklenir yaklasın bir lbucuk hatta biraz daha fazla limonata elde ediliyor
  • fasulyek  (24.07.17 15:10:09) 
Limonların kabuğu rendelenip şekerle yoğruluyor sonra suları sıkılıp karıştırılıyor muazzam oluyor ama tam tarif bilmiyorum.


  • pastörizesüt  (24.07.17 15:10:44) 
ya bu şekerle ovmayı anlamadım. şeker toz, kabuklar ise küçüçük olacak. nasıl ovucaz? kaşıkla eze eze karıştırmak gibi mi?


  • cemiyetin ünlü siması  (24.07.17 15:17:11 ~ 15:17:35) 
Böyle elinle hamur yoğurur gibi eziyorsun kurabiye falan yapıyor gibi


  • pastörizesüt  (24.07.17 15:27:17) 
  • teknikekip  (24.07.17 15:28:29) 
1 kg kadar (fazlası da olabilir) şekeri kaba al. üzerine 3-4- limonun kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendele. beyazları rendeye almamaya dikkat et, beyaz kısımlar acılık yapar. varsa bir portakal kabuğunu da aynı şekilde rendele.
limonu ve portakalları gelişigüzel 4'e 6'ya böl. şeker olan kaba al.

şekerin rengi sarıya dönene kadar elinle ovala. ezdire ezdire ovalayacaksın, karıştırır gibi değil. hepsini temiz bez bi torbaya koy. derince bir kabın içine su koy, torbayı daldır, torbanın içindekiler suya geçmeyecek şekilde olsun.
bi gece beklet sabaha şeker erimiş olur. torbayı çıkar, limonatanın tadını kontrol et, gerekiyorsa su ilave et. buz koyup içiyorsan çok sulandırmassan iyi olur.

ekşice seviyorsan şekeri azaltıp veya limonu çoğaltarak yapabilirsin. ben suyu fazla tutmuyorum, şeker eriyecek kadar su koyuyorum. konsantre olarak dolaba koyup parti parti sulandırıyorum.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.07.17 15:50:17) 
limonlari dondurarak da yapilabilir.

www.nefisyemektarifleri.com
  • jimicik  (24.07.17 15:57:17) 
ya bende mekanik sıkacaklardan var bu dışarda portakal suyu falan satan manavlarda olanlardan. sırf onun sayesinde hiç rendeleme ovma falan yapmadan harika limonata yapıyorum. içine su yerine maden suyu, şeker yerine bal koy aşırı güzel bir içecek oluyor. bence uğraşı/lezzet oranında bu dediğim zahmetli tariflerden çok çok daha başarılı


  • nundu  (24.07.17 16:33:51) 
Malzemeler; 1 limon, damak tadına göre şeker, su.


Limonu kabuğunu filan soymadan, çekirdeklerini çıkarmadan parçalayıcıya atıyorsun, üzerine 2 kaşık şeker koyuyorsun iyice çekiyorsun. Biraz bunu dolapta bekletince limonun tadı daha çok çıkıyor. Sonra bir süzgeçten geçir güzelce, süzgeçten geçirirken sürekli yavaş yavaş su eklersen daha homojen oluyor, şekerini ilave edip karıştırıyorsun bu kadar. Abartmıyorum 5 dakikadan kısa sürüyor yapması.
  • elikası  (24.07.17 16:47:36) 
10 limon, 1 portakal, 1 yeşil elma, isteğe göre naneli tarif verdi geçen limonatacı. Kocaman bir kaba yapıyor. Limon ve portakal kabukları rendeleniyor. Şekerle yoğurulup buzluğa atılıyor. Birkaç saat sonra veya ertesi gün meyvelerin suları sıkılıp ekleniyor. Sulandırılıyor, gerekirse şeker ve nane ekleniyor. Afiyetle içiliyor.


  • Lim5  (24.07.17 20:01:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.