[]

tehdit edildim, başıma cidden bir şey gelir mi bundan?

geçtiğimiz çarşamba işkur üzerinden küçük bir otele rezervasyoncu pozisyonunda bir otele başvurmuştum. adam ertesi gün görüşmeye çağırdı. şartları konuştuk. hafta içi bir gün tatil ve kalan 6 gün de 9-18 arası asgari ücrette çalışma, yemek dahildi. "pazartesi başla o zaman, gerekli belgeleri de o zaman getir." dedi.

neyse, bugün gittim, adam henüz gelmemişti. ben de bu sırada gece vardiyasında olan resepsiyoncu ile tanıştım. çocuk 9-9 çalışacağımı, yemeğin de dahil olmadığını, herkesin kendi evinden ya da cebinden karşıladığını söyledi. bir de gelen müşteriler de orayı resmen fuhuş yeri gibi kullanıyor. evli barklı adamlar farklı kadınlarla geliyordu yani.

ben tüm bunlara bakınca da oradaki diğer çalışana vazgeçtiğimi, şartların uymadığını söyleyip işveren gelmeden çıktım geldim. adam aradı, reddedip mesaj yazdım "şartlar dediğiniz gibi değildi. ben de vazgeçtim işe başlamaktan." dedim. ısrarla bir daha arayınca açtım. adam çok pis küfretmeye, ağzına geleni saymaya "sen kalkıp bir haftadır beni oyalıyorsun, pazartesi başlayacağını söylüyordun. şimdi de bir şey demeden çıkıp gidiyorsun. elimde zaten bilgilerin var. seni bulup seni pişman edeceğim." diye bağırarak, yine küfürler saydırarak telefonu kapattı.


şimdi bu adam cidden bir şey yapabilir mi ya? mesaj olsa belki tehdit içerikli diye şikayet ederdim ama öyle kanıt da yok elimde. adama belge vermedim, sadece elinde tc numaram var. otellerin kullandığı sistemde adres madres yazmıyor ama belki başka şekilde bulur diye endişeleniyorum.

 
Uğraşacağını sanmıyorum, takma kafana.


  • arnold schwarzeneger  (24.07.17 12:32:29) 
bir şey olmaz bana göre de.


  • drako  (24.07.17 12:36:49) 
Bir şey yapmaz, yapmayacak bence. Senin yaptığın hoş bir davranış değil. Sana güvenip aramayı bıraktıktan sonra yine eleman ihtiyacı çıkınca, işleri sekteye uğradı diye kızmış muhtemelen.


  • nawar  (24.07.17 12:37:12 ~ 12:37:25) 
Eğer herhangi bir imza atmadıysanız hukuksal herhangi bir şey yapamaz. ettiği tehditlere gelince mesaj filan atarsa doğru savcılığa başvurun.


  • Sosyal teokrat  (24.07.17 12:45:51) 
şartlar dediğiniz gibi değildi. ben de vazgeçtim işe başlamaktan ' bu cümleyi kuracağına farklı bir iş buldum desen adam kuşkulanmazdı senden


  • nivoandmira  (24.07.17 12:46:30) 
@nawar: ama başından gerçeği söyleseydi ben niye çıkıp geleyim ki? ayrıca bu kadar kaba olan bu adam yüz yüzeyken daha da kötü şeyler yapamaz mıydı?

@nivoandmira: kuşkulanmak derken?
  • m e b  (24.07.17 12:47:55 ~ 12:49:10) 
bence yaptığında etik olmayan birşey yok.
karşı taraf yalan söyleyerek kendisine gösterilmesi gereken itinayı ortadan kaldırmış gibi geldi bana.
bu arada bi bok çıkmaz işten bence içini ferah tut.
  • baharat  (24.07.17 13:17:15) 
İmzayı atmış olsaydınız bile, hukuken size hiçbir şey yapamazdı. İşçi ve işverenin, 2 aylık bir nedensiz cayma süresi vardır. Oh ne ala, işveren işçiyi beğenmeyince, ilk iki ay neden göstermeden çıkarabilsin, ama işçi ortamı beğenmeyince, "anlaşma var, çıkmazsın!" densin. zaten başımıza ne geliyorsa, sadece işçiye dayatılan ama işverenin hiç nasibini almadığı etik anlayışımızdan geliyor.


  • agluna  (24.07.17 13:35:42) 
Bir halt olmaz.
Bir alisveris sonrasi adamin biri bana boyle tehditler savurdu, elinde adersim telefon numaram falan da vardi. Adam tehdit etmeye basladigi anda sozunu kesip "dostum, elinde geleni ardina koyma" dedim. Bir halt olmadi.

  • stavro  (24.07.17 14:20:43) 
İşveren gelmeden çıkıp gitmekle hata yapmışsın, Direkt onunla ve o anda konuşman lazımdı. Adam bu nedenle kızmış, yerine birini ayarlama şansı tanımadığın için. Belki diğer çalışanların oyununa geldin, belki onlara öyle sana başka olacaktı ne biliyorsun. Adamla konuşup "çalışanlar böyle böyle dedi anlaşmayı yazılı yapalım" veya "çalışma şeklinizi gördüm, bana göre değil, önceden belirtmeliydiniz, bu koşullarda çalışamam" demen lazımdı.


Yasal olarak bişey yapamaz, Yapabileceği bişey olsaydı telefonda " seni bulup pişman edeceğim" diye tehdit etmezdi.
(Sen gerekirse adama yaptığınız konuşmanın telefonunda kayıtlı olduğunu söyleyebilirsin, tlf. konuşmalarını kaydeden aplikasyonlar var. )

Bana göre de bişey olmaz, telefonunu açmayınca iyice sinirlenmiş sinirini boşaltmıştır.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.07.17 14:21:45) 
direk işkuru ara ve bu firma tarafından tehdit edildiğini söyle.


  • oscar  (24.07.17 14:40:47) 
hayat aklini konusacak bir filozof uret +1

Çalışanın dediğini işverenle doğrulaman lazımdı. Bir şey yapamaz. Fuhuştan ihbar edersin, tabi gerçekten öyle bir şey varsa.
  • Lim5  (24.07.17 14:44:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.