[]

araba kazası ve kasko

arabayla park yerinden geri giderken duvara çarptım. alt tamponda çizikler oldu arkadaki far kırıldı. arabanın 1.5 yıl daha garantisi var, devam ediyor. kasko da var. kasko alttaki çizikleri mini onarım diye düzeltecek. ama arkadaki farı düzeltmiyorlar tabi. arabanın garantisi olduğu için yetkili servis dışında parça değiştirilirse garantisi bozuluyormuş. ben bunu istemiyorum. yetkili servisi aradım sırf o fara 590 TL dedi. bir de takma parası alacaklar. 700 800 TL'yi bulur. bir de bu parça değişimi hasar kaydına giriyor mu? arabanın değeri düşmesin istiyorum. kaskoyu bozdursam mı? ya da orjinal olmayan parça mı taksam? ne yapmak mantıklı olur bu durumda?

a) daha ucuza orjinal olmayan yedek parça taktırmak
b) orjinali kaskodan taktırmak, kaskoyu deldirmek
c) orjinali taktırıp cepten ödemek

 
bazı kaskolarda yılda 1 far değişimi yapılıyor. poliçede yazar.


  • 1917  (24.07.17 12:12:13) 
Arka stop'un bir fotosunu gönderseydin iyi olurdu, daha sağlıklı fikir verirdik.
Sadece dış plastik kırıldıysa, o tamir ediliyor. Ankaradaysan bir yer tavsiye edebilirm.

  • battal gemalmaz  (24.07.17 12:17:04) 
evet sadece dış plastik kırıldı. içerisindeki ışıklar çalışıyor.


  • gonul_isleri  (24.07.17 12:46:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.