[]

Evrendeki Her Şey Neden Dönüyor?

Merhaba, evrendeki her şey neden dönüyor. Bütün zımbırtılar birbirinin etrafında dönüyor. Sabit olan bir şey yok mu?




 
  • dedimmidemedimmi  (24.07.17 11:50:38) 
(bkz: genel görelilik kuramı)

kütleler uzayı büküyor. o yüzden etrafındaki cisimler de onun yörüngesine giriyor.

"sabit bir şey yok mu?"

(bkz: görelilik prensibi)

bu sorunun tam cevabı yok. kime göre sabit? evrene göre sabit desen, evren de hareketli; sürekli genişliyor. birbirine göre sabit duran cisimler olabilir. ama onlar da başka bir referans çerçevesine göre hareketlidir.

tamamen nereden baktığına bağlı.

edit: cevabı tiklemişsin ama ekleme yapacağım. daha basit bir dille anlatayım.

örneğin, önünde durduğun masa sabit mi? sana göre ve bulunduğun mekana göre sabit. kısacası dünyaya göre sabit. ama mesela başka bir gezegende olsaydın, sana göre hareketli olacaktı. dünyanın o gezegene göre sabit olduğunu varsaydığımızda da samanyoluna göre hareketli olacaktı. çünkü güneş de samanyolu etrafında dönüyor. samanyolu da evrende bir yerlere doğru hareket ediyor (genişlemeden ötürü).
  • himmet dayi  (24.07.17 11:50:53 ~ 12:01:11) 
Kabullenmesi zor ama; evrenin ilk oluşumunda dönmeye başladığı için hala dönüyor her şey. Newton yasalarına göre; bir cisim, kendisine etki eden bir kuvvet olmadığı sürece, eylemsizlik gereği, var olan hareketini korur. Misal Dünya dönüyor, çünkü ilk meydana geldiğinde de dönüyordu, bu dönmeyi engelleyecek ya da yavaşlatacak daha büyük başka bir dış kuvvet olmadığı sürece dönmeye devam edecek, diğer bütün cisimler için de aynı şey geçerli.


  • angelus  (24.07.17 12:08:51 ~ 12:36:17) 
tanrının mizah anlayışı...
because why not diye düşündüyse demek...

  • rentts  (24.07.17 12:47:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.