[]

¿odtü biyoloji?

Biyoloji'ye ilgim var. Ama ölüp bittiğim, akademi kasmak istediğim bir bölüm değil.

Ölüp bittiğim bir bölüm de yok açıkçası. Sınava tekrar hazırlanmak gözümde büyüyor. Gerekli motivasyona sahip olduğumdan da şüpheliyim. Diyetisyenlik olabilir diyordum dün bir diyetisyenle görüşüp vazgeçtim.

Genel tavsiyeler odtü olsun ne olursa olsun yönünde. Yazarsam sadece ODTÜ Biyoloji'yi yazacağım. Yanlış karar olduğunu düşünen varsa aydınlatabilir mi? Okurken bir şekilde yolumu bulurum mu dersiniz?

Bölüm İngilizce bu arada, o yönden iyi.

 
biyoloji ile hayatınızı kazanmanız için şanslı olmanız gerekir. odtü demişsiniz ancak tıp, veterinerlik düşünebilirsiniz. öteki türlü biyoloji okuyup memuriyete kasabilirsiniz.


  • o kadar da degil aga  (24.07.17 10:57:20) 
ben katilmiyorum sans kismina. notlariniz iyi ise biyoloji, genetik, tip, arge gibi alanlardan yürüyebilirsiniz, ister akademik ister endüstride. endüstride not önemli degildir pek.

tr icinde pek sans yok ama, yurt disi odakli olacaksiniz.
  • kurnaz  (24.07.17 13:27:49) 
öncelikle bilgim yok ancak tekrar hazırlanmak gözümde büyüyor o yüzden yazayım bir yer gitsin düşüncesi çok yanlış. hayatın boyunca çalışacağın bir iş seçiyorsun. 2010'da liseden mezun oldum. üniversite sınavına 3 defa girdim. birçok arkadaşım ilk yıldan yazdı bir yeri. onlar 2015'te mezun oldu ve hala iş arayanlar var. ben 2016'da mezun oldum. hatta 2017'de, 2018'de mezun olsam da sıkıntı olmazdı. öğrenciyken çekeceğin 1-2 yıllık zorluk hayatını değiştirebilir ki üniversite sınavına hazırlanmak hayatında karşılaşacağın en kolay zorluk. istediğini yaz tabii ama sınavı gözünde büyütme ve diğer alternatifi de düşün derim.


  • black mamba  (24.07.17 13:59:55) 
Ölüp bittigim baska bölüm olmadığı ve istedigim baska kosullari sağladığı icin biyoloji okumuştum. Okunabilir yani mezun olali birkac sene oldu keske biyoloji degil de baska bi sey okusaydım da demedim. Turkiyede arge diye bi sey pek yok yalniz. Bi de biyoloji angaryasi bol okumasi zor bi bolum. Mezun olmak icin harcayacagin cabanin yarisini universite sinavina tekrar hazirlanmak icin versen daha yuksek bi derece yaparsin.


  • passive aggressive  (24.07.17 15:17:05) 
Ben de lisede biyolojiye çok ilgiliydim. LYS denemelerinde 30 soruda 29 doğru, 1 yanlış yapmışlığım var ama iş alanı pek olmadığı için tercih listeme eklememiştim. ODTÜ iyidir, kesin iş bulurum diye düşünme. Fen-Edebiyat fakülteleri Türkiye için iş bulmak açısından hala riskli. Bizim dershanedeki bir hocamız Hacettepe mezunuydu ama günde 12 saat çalışıyordu. O da öğretmen olursan. Bence yolun sonunu net bir şekilde görmeden böyle bir yola girme. "Yolunu bulmak" deyimini hayatının hiçbir aşamasında kendine referans edinme.


  • dissendium  (24.07.17 16:14:52) 
sadece fen edebiyat icin degil tum bolumler icin mutlaka mezun ya da mezun olmaya yakin gpa yuksek-orta-dusuk olanlarla ayri ayri konusup mezuniyet/is durumu icin bilgi al. eskiler gecis olanagini bilmediginden tek sansin gibi konusuyor, sevmezsen degistirirsin bolumunu en kotu. motivasyonun yokken tekrar denemek yerine ingilizceyi halledip universiteyi gormek daha yararli olabilir. gelecek olumsuz senaryo icin; hala ben aslinda bunu istiyordum keske tekrar deneseydim demek yerine girdiginden itibaren ozel ders vermeye devam et. hem parani cikart hem de tekrar denemeyi dusunursen bilgilerini unutma.


  • samicin  (25.07.17 01:53:07) 
Arkadaşım sonra bölüm değiştiririm diye Odtü Biyoloji yazmıştı ilk yılında. 10 yıl oldu bitiremedi. Bölüm değiştirdi. Bence kesinlikle ve kesinlikle yazma. 2. yıla kalmış biri olarak söylüyorum. Gerçekten çalışırsan 2. yılda çok yükseltebilirsin puanını


  • beyaztenlikiz  (25.07.17 22:50:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.