[]

İtalya-erasmus-ulusal vize-sponsor

Hibeli erasmusa gideceğim 4 aylığına, vize başvurusu yapmaya çalışıyorum. Sponsor belgeler konusunda anlayamadıklarım var. Annem çalışan devlet memuru, babam emekli. Ben ikisini de sponsor gösterecektim.

Hibe yazım var.

-Çalışandan işe giriş belgesi falan isteniyor, bu nasıl bi belge annem 30 yıllık devlet memuru neredeyse? Vergi levhası, gazete falan da diyor hiç anlayamadım.
Annem son 3 aylık maaş bordrolarını ve içinde 12bin lira olan maaş hesabının 3 aylık dökümünü almıştı başka? Bu dökümde de bankanın ve imzalayan isimlerin kaşesi ve imzası var, sirkü denen şey bu mu, okey mi? Bir de haftaya burada olmayacağı için benim vize randevumdan tam 2 hafta önce alınmış oldu bu hesap dökümler falan, güncellikle ilgili sıkıntı yaşanır mı?

-Babam da sgk emeklilik hizmetlerinden son 3 ayın, aylık yatan tutarı gösteren kaşeli imzalı 3 kağıt almış. Üzerine de 1 tapu 1 ruhsat var. Emekli için başka bi belge gerekir mi ki?

Aklımı çıvdığıciim.

Ha normalde de yeşil pasaportluyum, teşekkürler.

 
yeşil pasaport için vizeye gerek yok diye biliyorum? oraya gidince oturum iznine başvurmanız gerekiyor o da zaten vize yerine geçiyor diye biliyorum ama yanlış biliyor da olabilirim tabii


  • Tam1Hi0n3  (24.07.17 10:17:17) 
90 günden fazla kalacağım için bu ulusal eğitim vizesini almam gerekiyormuş ya. Ama turistik gezi(-90 gün) için yeşile vize gerekmiyor evet.


  • capitatum  (24.07.17 10:32:16) 
e devlettn sgk dökümü alsın. babanızda yine ordan emekli olduğuna ilişkin dökümü alsın.

sposorluk dilekçelerini çok açık tarihleri belirtir şekilde yazın.

bir de aylık 800 euro-hibeniz x 4 kadar parayı hesabınızda gösterin. bunu istiyorlar.
  • fosforlu cevriye  (24.07.17 10:43:07) 
Anladım o zaman memur belgeleriyle alakalı şunu söyleyebilirim. Annem memur ben de onu sponsor olarak göstermiştim. Ondan alıp verdiğim belgeler şunlardı:

1 - Öğrenci İtalya Turistik Vizesi için İtalya Başkonsolosluğu/ Elçiliğine hitaben, seyhatin sponsoru olduğunu ve akrabalık derecesini belirten, seyahat detaylarını açıklayıcı, Türkçe yazılmış İtalya Turist Vizesi Talep Dilekçesi.


2 - Kurumdan alınmış, görevin belirtilmiş olduğu Çalışma Belgesi.

3 - Resmi Kurumun Görev Kimlik Kartının önlü-arkalı fotokopisi. Var ise.

4 - İtalya Turistik Vizesi başvurusunda bulunan öğrencinin masraflarını üstlenecek kişinin son 3 aya ait Maaş Bordrosu. Orijinali.

5 - Öğrencinin masraflarını üstlenecek kişinin Banka Hesap Dökümü:
Hesap Dökümü güncel ve son 3 aylık,
Banka memuru tarafından imzalı ve kaşeli,
İmzayı atan Banka Memurunun Bankanın İmza Sirkülerinin Fotokopisi(götürdüm ama almadılar)

6- Sponsor olan kişinin akrabalık derecesinin görülmesi için Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği:
Anne, baba, kardeş, eş, çocuk ile ilgili bilgileri mutlaka gözükmelidir,
Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli.

7 - Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

8- Tapu, Kira gelirleri, Araç Ruhsatı Fotokopileri. Var ise.

9- Bunlara ek yazmasa da e-devletten sgk hizmet dökümü çıkarıp verdim
  • Tam1Hi0n3  (24.07.17 10:43:15) 
@fosforlu cevriye keşke 800 olsa :')

Teşekkür ederim
  • capitatum  (24.07.17 11:21:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.