[]

Marmaray güzergahlarını bilenler bi bakabilir mi?

Merhaba arkadaşlar, 80 yaşında dedem var tedavi için istanbul'a geldi adam yıllardır marmarayı merak ediyormuş bana sorup duruyor. Diyorum ki yarın arabamla sirkeci marmaray istasyonuna gidelim orda parkedip bindireyim kendisine teklif ettiğimde gözleri parladı, vallaha mı diyor :)

Şimdi sorum şu marmaray'la anadolu yakasına geçtik, durağn yakınlarında yemek yiyebileceğimiz veya birşeyler içebileceğimiz bir mekan var mı? Gitmişken birşeyler ısmarlayayım diyorum da. Bir de dönüşte vapurla dönsek de bir de gemiye de mi binmiş olsa diyorum, öyle olursa nasıl yapabiliriz? tarif ederseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.


 
Marmaray çıkışında nautilus avm var. Direkt giriş kapısına çıkıyorsun. Güzel bir seçenek değil ama demiş olayım.

Marmaraydan kadıkoy metrosuna aktarma yapın. Kadıkoyde yemek içeçek mekanları her yerde zaten. Metrodan 3 numaralı çıkıştan çıkınca çarşıya giden yola çıkıyorsunuz. Dönüşte de vapurla dönebilirsiniz.
  • jazzabel  (24.07.17 00:30:37) 
ayrılıkçeşmesi'nde doğru düzgün bir yer yok ama nautilus avm var. sonra metro ile kadıköy'e geçip biraz dolaşıp vapura binebilirsiniz. fakat üsküdar durağı sizin için daha uygun bence. şu an beton döküyor olsalar da tarihi bir atmosferi falan var en azından. merakı varsa etraftaki tarihi camilere uğrayabilirsiniz. yürüyebiliyorsa yürüyerek veya otobüs, minibüs, taksi vs. ile salacak tarafına kız kulesi ve meşhur istanbul silueti manzarasında veya fethipaşa korusuna çıkarak boğaza karşı bir şeyler yiyebilirsiniz. dönüşte de yine iskeleden vapura atlayıp geçersiniz eminönü'ne..


  • nrmnm  (24.07.17 00:30:52 ~ 00:32:51) 
Uskudarda inip kanaat lokantasina goturun. Anneannemler oyle yapiyorlardi, cok mutlu oluyorlardi. Bir de denize karsi cay icersiniz tamam.
(Bkz:kanaat lokantasi)

  • red g  (24.07.17 01:15:06) 
Sirkecide marmaraya ulaşmak için çok yürünüyor, buna hazırlıklı olun :) bence üsküdar'da inmeniz daha mantıklı. Çirkinleşmiş de olsa dedenizin Üsküdar'ı görmeyi tercih edeceğini düşünüyorum.


  • illiyet dağı  (24.07.17 03:29:57) 
Sirkecide dogru girişi bulursanız asansörle marmaraya kolay inersiniz. Üsküdarda kanaat lokantası arkadaslarin da dedigi gibi bir seçenek. Onun haricinde mimar sinan çarşısı falan var. Caminin oralarda ehtiyarlarin takildigi parkin kenarinda bir cay ocagi var, çayı guzel.

Aslına bakarsan uskudardan taksiye atlayip fethipasa korusuna gidin. En güzel çayı orda içersiniz. Taksi dedigime bakma 5 10 dakka yürüyerek ama koru biraz yokuş, zor olur
  • klar  (24.07.17 06:12:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.