[]

tiroid biyopsisi

bu iğneyle yapılan acıtıyor mu?
11x6 mm miks ekoda diyor ultrasonda. doktor biyopsi dedi? bu büyük mü küçük mü, neler çıkabilir?

danke.

 
Anneme yapıldı, onun da 17*7mm boyutunda bir nodülü var. İzohipo ekoik nodüllerin iyi huylu olma ihtimali yüksek denmişti bize. 1cm'nin üstündeki nodüllere, standart olarak biyopsi yapılıyor. İğne birkaç kere ilgili bölgeye sokularak örnek alınıyor. Çok az acıma olabilir ama işlem çok kısa sürüyor. Sonucunda da benign, malign, önemi belirsiz foliküler lezyon veya yetersiz materyal çıkabilir. Önemi belirsiz veya yetersiz materyal çıkması durumunda test tekrarlanır. Benign (iyi huylu) çıkması durumunda, yılda bir kontrole gidersiniz.


  • agluna  (23.07.17 19:02:07) 
Sadece sorunuzun ilk kısmına cevap verebileceğim. Kayda değer bir acı hissetmiyorsunuz. Ben, iğne derine indikçe mide bulantısı hissetmiştim diye hatırlıyorum.


  • chihirovekohaku  (23.07.17 19:06:08 ~ 19:07:22) 
Acimiyor korkmayın sadece igne batması işte bir de garip bir his.
Iyi cikarsa boyutu kucuk oldugundan muhtemelen 6 ayda bir filan takip derler. Kötü çıkarsa da kafaniza fazla takmayin tiroidin kötüsü gercek anlamda bir "kötü" değil. Ameliyat+ bir de atom tedavisi diye bir sey var o da basit, bitti gitti.

  • physcos physcos  (24.07.17 01:58:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.