[]

metin hara'yı nasıl bilirsiniz?

adriana lima haberleriyle kendisini duydum. hiçbir kitabını okumadım. sadece hakkında yazılanlara, konuşulanlara baktım.

çok tuhaf. ted konuşmasını izliyorum. bu kadar kolay mı bu işler? çok etkilenmedim. ama sabırla dinledim ve anlamaya çalıştım.

kollarınızı açıp ayağa kalkıp zıplayın diyor videonun bir bölümünde. alt kata gürültü vermemek için parmak uçlarında zıpladım kollarımı açıp. etrafınızdakilere sarılın diyor, kimse yok evde. odanın kapısına sarıldım, sonra gömme dolabın kapısına :)

belki kitapları güzeldir. belki birilerine gerçekten umut, aşk, ışık oluyordur. çok hitap etmedi bana.

hani başkalarından örnek vermeyeyim ama bu kişisel gelişimciler, aşk satanlar, girişimciler falan... bu kadar kolay mı ya?

 
faydasız ve dünyada olmasa hiçbir şey kaybetmeyeceğimiz şeyler satarak para kazanan biri. bunların hepsi böyle. kör satıcı da ne yazık ki kör alıcı buluyo her zaman.

ted denen dandik oluşum da böyle. boş beleş işler. yapamayanlara, başarısızlara, boş boş oturanlara hitap eder.
  • zirrealist  (23.07.17 13:33:24) 
Ted konuşmaları gayet eğitici. Ne izlediğinize bağlı tabi. Konuya gelirsek metin hara okumadım ve yazdığı tür kitapları da okumayı sevmem. Eskiden çok okurdum ama boş beleş şeyler geliyor artık bana


  • cemallamec  (23.07.17 13:34:11) 
tüm dünyada spritüel enerji satan insanlar musevi. metin hara da öyle. muhtemelen birbirlerini destekliyorlar.


  • temhar  (23.07.17 13:43:07) 
ted konuşmalarının eğiticiliği ve öğreticiliği ne izlediğime bağlıysa ted konuşmaları eğitici ve öğretici değildir. beni doğrulamışsın değerli dostum. teşekkür ederim.


  • zirrealist  (23.07.17 14:03:20) 
gecenin bi vakti dolaplara, kapılara sarılmışsın o kadar da zor değilmiş demek ki salkdjf


  • nickimin hakkini veremedim  (23.07.17 14:12:05) 
beyaz yakalıların nihat hatipoğlusudur kendisi
metin hara enerji, sinerj, aşk vs diyerek aksini kanıtlayamayacağınız şeyler anlatarak bu yoldan yolunu bulan binlerce insandan biri.
gerçek yüzünü adriana lima olayında zaten ortaya koydu.
kitabının kapağına fotosunu koydurup "modern çağ dervişi" diye yazdırmak oksimoron değil de nedir?
din ve "enerji-fal-büyü-nefes" işlerinde çok iyi para var.
  • rentts  (23.07.17 14:17:04) 
Benim gözümde umut satan bir dolandırıcı. Psikoloji lisans eğitimi alıp bir konuda uzmanlaşmamışsa ve metin hara gibi konuşuyorsa şarlatan gözüyle bakıyorum. Ben asla bunun gibi tiplerle beynimi kirletmem ve inananları da küçük görüyorum. Dervişmiş birde ahahahah.

Kesinlikle iyi ekmek var bu konuda +1 ara ara düşünüyorum iki kişisel gelişim semineri alıp new age dinine merak salmış olsam da kitap yazsam diye ama ağzım laf yapmıyor.
  • jazzabel  (23.07.17 16:42:13) 
kendisini bilmem, herkes gibi malum hadiseyle duydum adamı ama hakikaten iyi para var bu işlerde. hitap edilen kesimin tam da duymak istediklerini ve ihtiyaç duyduklarını düşündükleri şeyi verdiğinde insanlar direkt sana teslim oluyor, sonra nasıl sömürürsen sömür, o sana kalmış. almanya'da bi tanıdık var, nerede alternatif tedavi şekli varsa ona merak sarıyor, bir gün içtiği tuhaf şeylerden dolayı zehirlenip gidecek de dur bakalım. şimdi bu kişi geçenlerde bir şaman ile görüşmek istedi, alman şaman, tanıdığıymış. yerinde yokmuş, bu da telefonla aramış. adam da ne demiş? telefonda da halledebiliriz, saatliği 90 euro :) alman şaman telefon üzerinden tedavi edecekmiş. neyse ki o para verilmedi tabii ama kesin bu şekilde "tedavi" olan vardır. üstelik bu tür ne idüğü belirsiz şeyler, mesela bir doktora, terapiste gitmekten daha cazip geliyor insanlara.

ha bu kadar kolay mı? ağzın laf yapıyorsa, vücut dilin güven veriyorsa kolay anlaşılan.
  • soso  (23.07.17 17:12:21 ~ 17:16:28) 
Youtube'da TedX konuşması var, altındaki yorumlara bakın. Yorumlar tabi ki içeriğin kalitesi için kesin bir kanıt olamaz, ama kaliteli içeriklerin yorumlarda bu kadar gömüldüğünü göremezsiniz. Rastgele bir 2 dakikalık bölümünü dinledim yine de. Aşırı yapmacık geldi bana. Üfürükçü hoca gibi bişey herhalde. İnsanların kalbine aşkı falan üflüyormuş bu da.


  • hümanist tabutçu  (23.07.17 17:12:48) 
ted konuşmasını izledim ve kendisi adına utanıp kapadım. bildiklerim bu kadar.


  • bohr atom modeli  (23.07.17 17:21:01) 
Daha once duymamistim. Biraz baktim da cevap :

geciniz efendim.
  • qazaqwsx  (23.07.17 17:40:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.